Hammersland og Hestetun i seieren mot Sandnes Ulf.

Endelig årets første seier

Den etterlengtede trepoengeren kom med målkalas hjemme mot Sandnes Ulf søndag kveld.

Åsane – Sandnes Ulf 4-0 (2-0)

Åsane åpnet kampen sterkt, og var uten tvil det beste laget de første minuttene av førsteomgangen. Det betalte seg i et nydelig mål 15 minutter ut i kampen, signert Hammersland. I forkant av målet vartet både Herrem, Hestetun og Nesse Stephensen opp med godt spill. Velfortjent opp i ledelsen for Åsane!

Det å vinne mot et så godt lag som Sandnes Ulf gir oss selvtillit og en veldig god følelse.

— Mons Ivar Mjelde

Og bare drøye ti minutter senere kom neste mål, og Åsane gikk opp til 2-0. Denne gangen var det Herrem som var sist på ballen, etter en retur på et skudd fra Hammersland. Stillingen sto seg til pause, og det skulle vise seg å bare bli bedre.

Doblet i andre

Kun to minutter ut i andre omgang hadde Hestetun et skudd som skulle sendt Åsane opp i tremålsledelse, men det gikk i stolpen. Det gjorde ingenting, for i det 67. minutt klinket Soltvedt et klassisk frispark mot hodet til Austevoll, som nikket videre til Herrem. Sistnevnte stanget ballen inn i mål, og nærmest sikret seieren allerede da.

Målshowet skulle imidlertid ikke ta slutt, for med under syv minutter igjen av ordinær tid skulle det endelig lykkes for Hestetun, som var involvert i mye i kampen. Nok et herlig angrep fra Åsane resulterte i at sogningen rimelig enkelt satte 4-0 og siste mål i kampen.

Strålende fornøyd trener

– Vi har ventet litt på første seier. Ett poeng på de tre første kampene har vi ikke vært helt fornøyde med. Det å vinne mot et så godt lag som Sandnes Ulf gir oss selvtillit og en veldig god følelse, sier trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Han mener seieren kommer først og fremst av at de har jobbet knallhardt den siste tiden.

– Alle er lojale og gjør hver sin jobb. Da blir lagmaskineriet godt, sier han.

Mjelde mener seieren kunne blitt enda større, og at det er det nevnte lagmaskineriet som knuser rogalendingene.

– Vi holdt fokus på de samme tingene gjennom hele kampen, og jeg er veldig glad for at vi ikke ble baktunge og feige i andre omgang. Jeg er strålende fornøyd med alle mann.

Skal vi tro treneren, og han får det som han vil, vil vi se mer av spillet vi så søndag kveld:

– Måten vi spilte på og løste oppgavene på er i noen sammenhenger helt perfekte, og det gleder mitt fotballhjerte voldsomt. Hvis vi kan bygge på denne prestasjonen og fortsette å spille en fotball som er tuftet litt på det vi så mot Sandnes Ulf, kommer vi til å plukke mange poeng fremover!

Kampfakta

• Disse startet: Eirik Østgaard – Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Sindre Austevoll, Mads Songve – Kristoffer Nesse Stephensen, Simen Lassen – Joachim Soltvedt, Jonas Hestetun, Joakim Hammersland – Geir André Herrem

• Bytter: 76. minutt: Senai Hagos inn for Hammersland, 84. minutt: Stian Nygard inn for Hestetun, 89. minutt: Vadim Manzon inn for Herrem.

• Gule kort: Songve i 44. minutt og Nesse Stephensen i minuttet etter.