Det ble tap borte mot Strømmen i dag

Åsane tok i dag turen østover for årets første bortekamp i OBOS-Ligaen mot Strømmen.

Åsane vant sin første kamp 3-1 over Nest Sotra på mandag, mens Strømmen tapte 2-1 borte for Sandens Ulf i den første runden.

Det var en god åpning før Åsane som styrte kampen i de første tyve minuttene, men kom seg ikke til de store målsjansene.
Mot spillets gang så var det Strømmen som scoret først. Målet kom etter tyve minutter spilt når Strømmen kom på en kontring. De kom tre mot en Åsane forsvarer og skuddet fra ca straffemerket går mellom to Åsane spillere og i mål bak Borger Thomas.

Åsane sin største mulighet i den  første omgangen kom etter vel 40 minutter spilt. Et presist slått hjørnespark fra Tomas Kristoffersen treffer Magnus Bruun-Hanssen perfekt på hodet inne i boksen. Headingen fra Bruun-Hanssen smeller i tverliggeren før den går ut. Det er ikke mange knepp ned på siktet før den headingen fra Bruun-Hanssen går i mål.

På overtid av overtiden så får Strømmen en corner. Den første headingen blir fint reddet av Borger Thomas, men på returen så er det en Strømmen spiller som er først på den og setter den i mål som er det siste som skjer i den første omgangen. Dermed går Strømmen til Pause med en noe ufortjent 2-0 ledelse. Åsane blir ikke nøyaktig nok i den siste tredjedelen av banen til å kunne score mål i den første omgangen.

To bytter i pausen

Åsane valgte å bytte inn Håkon Lorentzen og Viljar Birkeland for Nikolai Harris og Ole Martin Kolskogen i pausen for å prøve å snu kampen i den andre omgangen. Og det går ikke lang tid før det nesten sitter for inbytter Birkeland. Han drar seg fint forbi på venstre siden og drar seg innover i boksen. Avslutningen står dessverre ikke i stil med løpet og det ender med et utspark av Strømmen sin keeper.

Hva er det du gjør dommer?

Etter 62 minutter så får Stian Nygard direkte rødt kort. Situasjonen oppstår når dommeren gjør feil og dømmer frispark mot Stian Nygard i en situasjon der det skulle vært frispark til Stian Nygard og Åsane. Stian Nygard blir sint og løper bort til dommeren for å si sin mening. Da vil dommeren vise hvem som er sjefen og gir et hodeløst rødt kort til Stian Nygard.

Ni minutter før slutt så avgjør Strømmen kampen. Strømmen sin spiller får gå og gå innover på Åsane sin bane og dunker til fra 18 meter. Ballen går utagbart i mål bak Borger Thomas. Like etterpå så er Strømmen nære med å sette 4-0. Åsane dytter opp mange folk for å prøve å få med seg noe. Det ender opp med en gigantisk dobbelsjanse for Strømmen, men Åsane får ryddet opp.

Dermed ender kampen 3-0, noe som er et litt flaterende resultat i det som egentlig er en god bortekamp for Åsane, men Strømmen er dødelig effektive og når Åsane ikke klarer å sette sjansene sine så blir det vanskelig å ta med seg poeng.

-Vi begynner bra og det er en jevn kamp som står og vipper litt. Vi får mye dødballer og avslutninger, men vi er upresise foran Strømmen sitt mål også gjør vi noen feil som vi blir straffet veldig hardt på. Vi er litt for urutinert når vi skal prøve å vinne denne kampen og gir vekk noen muligheter til Strømmen som er såpass rutinert at de utnytter mulighetene, sier Mons Ivar Mjelde

Kampfakta

• Startellver: Thomas - Kolskogen, Bruun-Hanssen, Ueland - Bjørshol, Kristoffersen, Ogungbaro, Harris - Nygard - Huseklepp, Antwi

• Bytter: 46min: Kolskogen og Harris ut. Lorentzen og Birkeland inn. 83min: Huseklepp ut og Lassen inn

• Gule kort: Ogungbaro i det 13min. Bruun-Hanssen i det 48min. Kristoffersen i det 68min.

• Rødt kort: Stian Nygard i det 62min