Burde ha slått Fredrikstad

Åsane spilte uavgjort mot Fredrikstad, men burde ha vunnet kampen.

Åsane har arrangert familieweekend denne helgen og avsluttet den med gratis inngang og gratis grillmat til alle som kom på Fredrikstad kampen denne søndagen.

Etter en vellykket lørdag på Myrdal var det klart for den store kampen mot tabelljumboen Fredrikstad.

Åsane kom godt igang i starten og styrte store deler av spillet på banen. Den første Åsane sjansen kom etter 16 minutter av kampen. Jonas Hestetun slår en lekker pasning gjennom til Soltvedt som bare skal klemme til fra ti meter med høyrefoten. Dessverre så bommer han på ballen og den går ut over dødlinjen.

Den neste store Åsane muligheten er det Sondre Bjørshol som står for. Han header ballen i en fin bue fra bakerste stolpe, men ballen går akkurat over Fredrikstad målet.

Dermed går lagene til pause på stillingen 0-0 i en første omgang der Åsane var nærmest og få ledermålet.

Bjørshol sitt første mål

Åsane startet den andre omgangen med et trykk fremover mot Fredrikstad målet og får betalt for det allerede i det 49 minuttet.

Ballen blir slått inn i feltet og etter litt frem og tilbake så får Joachim Soltvedt tak i ballen. Soltvedt blir felt inne i feltet, men klarer på merkelig vis og spille fra Sondre Bjørshol fra sin liggende posisjon. Sondre Bjørshol takker for pasningen med og banke den inn på Fredrikstad sin keeper. Dette var høyreback, Sondre Bjørshol sitt første mål i den oransje drakten. Sondre var også utrolig nærme å score sitt andre for dagen når han klinket til fra 16meteren i det 71 minutt.

-Jeg syns måten vi spiller på nå gjør at sånne som Sondre får frem sine sterke sider. Vi ønsker offensive backer som kommer med i angrep. Han scorer et fint mål og er veldig nærme å få sitt andre for dagen, så Sondre er definitivt med på å sette sitt preg på kampen, sier Mons Ivar Mjelde

Fredrikstad svarer kjapt

Det tok ikke lange tiden etter at Åsane scoret før Fredrikstad utligner på Myrdal. Fredrikstad slår et frispark inn i Åsane feltet og Kapidzic fikk stå helt umarkert og stange inn 1-1 i det 53 minuttet.

Etter Fredrikstad målet fortsetter Åsane å kjøre kampen og i det 67 minuttet er Stian Nygard nær ved å sende Åsane i ledelsen. Han blir spilt fri av Sondre Bjørshol på ti meter og klinker til og treffer tverrliggeren.

I det 83 minuttet så er Joachim Soltvedt nær med å sende Åsane i føringen. Han får tid og rom på ti meter og sender avgårde et skudd mot det nærmeste hjørnet. Fredrikstad sin keeper varter opp med en god redning og får slått ballen til corner.

Fortjener bedre

-En god del ganger tidligere har vi ikke fortjent bedre, men i dag fortjente vi vi definitivt bedre. Vi tar tak i kampen og skaper store sjanser. Vi spiller Fredrikstad stadig mer bakpå og jeg tror de blir fortvilet og er fornøyd med et poeng, sier Mons Ivar Mjelde

Åsane har hadde en del sentrale spillere ute denne kampen som gjerne kunne ha vært med på å dra i land seieren.

-Vi har hatt spillere som har vært syk som Østgaard og Stephensen. Herrem hadde karantene for gule kort og Heggland er skadet. De som spilte i dag skal ha all ære i dag. Jeg kan ikke si noe på innsatsviljen og innsatsen i dag. Løpskraften og duellkraften var absolutt tilstede og det så ut som om guttene hadde det gøyt utpå banen i dag. Så jeg tenker at det er en kombinasjon av å være dyktig nok til å avgjøre kampen og ha marginene på sin side. I dag så tar vi uavgjort, men vi hadde fortjent så mye mye bedre i dag. Jeg er stolt over innsatsen til guttene i dag. Vi spiller litt for mye uavgjort, vi har ikke tapt flere kamper enn Start som ligger i toppen, men vi har spilt litt for mange kamper uavgjort, sier Mons Ivar Mjelde.

Åsane gutt fikk sin OBOS deby

Når det gjenstår tre minutter av kampen så får den lokale spilleren Simen Hatlebrekke sin deby i OBOS-ligaen. Simen har spilt i Åsane siden han var seks år gammel og fikk endelig kjenne på nivået i OBOS-liagen.

-Det er jo gøy for Simen, vi har spilt litt andre formasjoner tidligere, men denne formasjonen passer nok Simen bedre. Han er løpssterk og har bra fart og jeg tenker at han kanskje skulle komme inn litt tidligere. Jeg hadde også tenkt å bruke han hvis det ble ekstra omganger i cupen på onsdag. Jeg føler han har vært nære nå, så det var kjekt at han fikk gjort unna debyen nå, sier Mons Ivar Mjelde.

Kampfakta

• Disse 11 startet:

• Borger Thomas

• Martin Ueland, Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen, Sondre Bjørshol

• Jonas Hestetun, Simen Lassen, Stian Nygard, Senai Hagos

• Joachim Soltvedt, Joakim Hammersland

• Bytter: Mads Songve for Sondre Bjørshol i det 87minutt. Simen Hatlebrekke for Senai Hagos i det 87minutt og Vadim Manzon for Simen Lassen i det 87min.

• Mål: Sondre Bjørshol i det 49minutt.