Blomberg har blomstret mest

Åsane-trener Morten Røssland er svært begeistret for bidragene fra Ole Didrik Blomberg i hans første sesong.

Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball.

19-åringen kom fra Gneist i 4. divisjon før årets sesong, men har virkelig tatt steg og fått masse spilletid. For trener Morten Røssland er han en av sesongens største positive overraskelser.

- Vi visste at han hadde ekstrem fart og en råskap en-mot-en offensivt som er helt vanvittig. Det som har overrasket oss mest, var hvor fort han tok læring. Han ble plassert på høyrebacken da Viljar (Birkeland) ble skadet, en posisjon han aldri hadde spilt før, men han forsto rollen med en gang.

Blomberg har bare scoret ett mål i år, men har tosifret antall målgivende pasninger i sin første sesong i Åsane.

-  Han er utvilsomt en av de spillerne som har overrasket oss mest positivt, legger treneren til.

- Nesten som å spille ving

For Ole Didrik har sesongen vært en stor opptur. I utgangspunktet tenkte han at debutsesongen i PostNord-ligaen skulle benyttes til å lære, og han så i hvert fall ikke for seg at han ville bli omskolert til back og få masse spilletid.

- Jeg merket at nivået var mange hakk høyere enn i Gneist, men jeg klarte å tilpasse meg i løpet av vinteren og tok nivået, forteller han.

- Og så ble du back?

- Først var jeg litt bekymret for å spille back. Men det er som å spille ving, bortsett fra at jeg må ta alle returløpene, smiler han.

Ideelt sett ønsker han å bli rendyrket i én av de offensive rollene, samtidig som han ser at det er greit å være allsidig. Uansett håper han på enda mer spilletid i 2020-sesongen.

Først venter Kvik Halden i opprykkskvalik. Blomberg er rolig, han påpeker at han sjelden blir stresset.

- Det blir spennende kamper. Jeg vet ikke hvilken av de to avdelingene som er best, men tror uansett at Kvik Halden vil få tøff kamp mot oss, sier 19-åringen fra Grimstad vest for Søreide.

Åsane - Kvik Halden spilles lørdag klokken 14.00. Bli med på kamp!

Annonse fra Obos-ligaen: