Åsane styrker talentarbeidet

Åsane Fotball tar grep for å styrke tilbudet til unge og ambisiøse fotballspillere.

Foto: Hordalandsfotball

Det første synlige grepet kom fra nyttår da trenerne på utviklingsavdelingen overtok ansvaret for ekstratreningene på tidlig ettermiddag og i helgene. Tilbudet som kalles Åsane-akademiet gjelder for gutter og jenter født 2006-2010, og det er allerede 120 påmeldte fordelt på ulike dager.

Trenerne som driver akademiet er også involvert i ulike satsingslag i klubben, og til 2020-sesongen er det team med meget solid kompetanse som skal bidra til at ambisiøse, unge spillere får et fremragende utviklingstilbud i Åsane.

Utviklingssjef Sindre Tjelmeland har kjempetro på opplegget og på trenerne som er med i år.

- Vi har satt sammen trenerteam med høy kompetanse på de ulike lagene. Dette er ambisiøse trenere som identifiserer seg med klubbens verdier og måte å spille fotball på, roser Tjelmeland.

Åsane Fotball har satsingslag i følgende årsklasser i 2020:

  • G14
  • G16-19
  • U-lag

I tillegg har klubben en rekke breddelag fra yngste klasse med 5-åringer til junioralder.

Ny trener for Åsane 2

Åsane 2 skal spille i regional liga i 4. divisjon i 2020 også. Laget lå lenge i toppen i fjor, men glippet på opprykket. Troppen består at talentfulle ungdommer, der de beste trener jevnlig med A-laget.

Til kommende sesong er Thomas Mørk hentet inn som hovedtrener. Han trente A-laget til Arna-Bjørnar i fjor. Han får med seg fjorårstrener Renate Blindheim i teamet. 

Dessuten er Martin Dalsgård keepertrener for U-gruppen.

Stor G16-19-tropp

Tom Aasen blir hovedtrener for gjengen under U-troppen, en stor treningsgruppe som skal representere Åsane både i G16- og G19-serien.

Han har med seg Christian Andersen, Bendik Kristoffersen og Andreas Sagstad i trenerteamet. Fysisk trener blir André Wiik, mens Martin Dalsgård vil være keepertrener for denne gruppen også.

Her blir det en tropp på over 25 spillere fordi laget både skal spille i G16- og G19 kretsserie, samt diverse nasjonale tiltak, nasjonal serie ekstra og NM.

G14-teamet

Ole Morten Kristiansen blir hovedtrener for G14 kommende sesong. Han får med seg Sebastian Pettersen og Thomas Sandstø i teamet.

Laget blir påmeldt i G14-kretsserien, og skal også spilles Adidas Cup (uoffisielt NM).

Utviklingssjef Sindre Tjelmeland forteller at Åsanes nedfelte visjon om offensiv og attraktiv fotball fra lokale spillere ligger i bånn for arbeidet som legges ned. Han gleder seg over at unge, lokale trenere ønsker å bruke mye av tiden sin på å utvikle spillere i klubben.

- Trenerne er ambisiøse på egne og klubbens vegne og jobber hardt hver eneste dag for at vi skal utvikle oss og nå målene våre, forteller Tjelmeland.

Annonse fra Obos-ligaen: