Åpnet frekt, men raknet før pause

Åsane tapte 5-4 mot serieleder Tromsø i en kamp som både begynte og sluttet med effektivt angrepsspill.

I vinduet over kan du se de ni scoringene fra lørdagens kamp.

Det ble en merkelig fotballkamp på Alfheim lørdag. Henrik Udahl sendte Åsane i ledelsen, men tre baklengs på få minutter før pause knuste seiershåpet. Det så i hvert fall sånn ut...

Det begynte på venstresiden der David Wolfe fosset fremover. Han fant Henrik Udahl med sin presise venstrefot, og Åsanes toppscorer var sikker da han avsluttet fra litt skrått hold og ga bortelaget ledelsen.

Dessverre kom hjemmelaget over sjokkstarten, jobbet seg inn igjen i kampen og overtok fullstendig frem mot pause. Et par av scoringene var et direkte resultat av upresist forsvarsspill. Effektive nordlendinger lot seg ikke be to ganger.

2-1 i det 42. minutt, 3-1 minuttet etter og til og med 4-1 før dommeren rakk å blåse til pause.

Berget æren med tre scoringer

4-1 i sekken til pause forverret seg før ett minutt var spilt av 2. omgang. TIL gikk direkte opp i 5-1.

Men så startet opphentingen...

Kristoffer Larsen dundret 5-2 i krysset fra langt hold etter 55 minutters spill.

Så var det Kristoffer Valsvik sin tur, også det fra litt distanse. 5-3 og et ørlite håp var tent igjen.

5-3 fant også veien i TIL-nettet, fra Håkon Lorentzen. Men da var kampen nesten to minutter på overtid, og Åsane rakk aldri å score enda en gang.

Dermed endte det 5-4 til hjemmelaget.

Nå er det åtte dager til neste kamp. Søndag 11. oktober klokken 15.30 er Stjørdals-Blink motstander på Myrdal. Da skal Åsane snu tapsrekken på tre kamper!

FAKTA

Tromsø - Åsane 5-4 (4-1)

OBOS-ligaen. Alfheim stadion. 200 tilskuere. Dommer: Stian Sletner (Rustad IL). Gult kort: Ruben Yttergård Jenssen (TIL). Senai Hagos, Kristoffer Larsen, Sigurd Kvile (Åsane).

0-1: Henrik Udahl (16.)
1-1: Runar Espejord (20.)
2-1: Mikael Norø Ingebrigtsen (42.)
3-1: Eric Kitolano (44.)
4-1: Eric Kitolano (45.)
5-1: Runar Espejord (46.)
5-2: Kristoffer Larsen (55.)
5-3: Kristoffer Valsvik (67.)
5-4: Håkon Lorentzen (90.)

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Jonas Vågen (Emil Kalsaas fra 46.), Sindre Austevoll (Joakim Hammersland fra 79.), Eirik Wollen Steen (Sigurd Kvile fra 46.), David Wolfe - Kristoffer Valsvik, Simen Lassen (Didrik Fredriksen fra 62.) - Stian Nygard (Senai Hagos fra 46.), Håkon Lorentzen, Kristoffer Larsen - Henrik Udahl.