All breddeaktivitet stoppes ut april

Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet i fotballen.

Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå.

- Vi har over 370.000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Vedtaket får direkte konsekvens for Åsane Fotball:

- Vi kommer til å følge alle direktiver vi blir gitt fra helsemyndighetene og NFF i denne sammenheng. Situasjonen er litt uoversiktlig nå, men i løpet av dagen er målet å få gitt presis informasjon til alle grupper i klubben, sier daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr.

I løpet av ettermiddagen vil det komme en oppdatering på hva som skjer med Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen.

Natlandsmyr medgir at toppfotballen også kommer til å bli berørt av det som skjer:

- Det kommer en felles uttalelse fra NFF og Norsk Toppfotball i formiddag, forteller daglig leder som var i telefonmøte med alle klubbene i de to øverste divisjonene torsdag.

Annonse fra Obos-ligaen: