Videre i cupen etter seier på Stord

Åsane er klare for andre runde i NM, etter å ha slått Trott 4-0.

Trott – Åsane 0-4 (0-2)

Åsane holdt grei skuring mot Trott. Til tross for ingen stor kamp, vant Åsane greit med fire mål mot laget fra Stord.

Songve med første mål

De første minuttene av kampen ble for det meste kjørt på Åsanes banehalvdel. De oransje hadde likevel veldig god kontroll hver gang de blå nærmet seg noe, og de kom ikke nærmere enn 20 meter før de ble stoppet. Ni minutter ut i kampen kom Manzon med kampen og Åsanes første sjanse. Likevel var det ikke før 13 minutter ut i kampen at det første målet kom – signert Songve! Backen fikk pasning av Hestetun, og puttet sitt første mål.

Litt over halvveis spilt i kampen kom vertene til et stolpeskudd, som satt et lite støkk i kampen som ellers stort sett var Åsane-dominert. Et par minutter senere kom Nygard til den nest største sjansen så langt i kampen, og det burde stått 0-2. Drøye ti minutter senere, i det 36. minutt, sto Hestetun for en markkryper av et frispark. Ballen føk forbi alle, men gikk innom en fot som slo ballen opp – og havnet over keeper, som fomlet den inn i mål. Dermed gikk Åsane inn i garderoben med tomålsledelse.

Manzon fikk puttet

Lagene hadde knapt rukket å komme tilbake på banen da Åsane gikk opp i 3-0-ledelse, signert Hagos. De oransje gikk rett i strupen på Trott umiddelbart etter fløyten blåste i gang kampen. Nygard kom helt fritt inn i 16-meteren, og passet videre til Hagos, som bare kunne trille ballen inn bak motstanderkeeper.

Ti minutter senere var det i motsatt ende ting skjedde. Thomas måtte diske opp med en redning, når Trott kom med sitt andre nevneverdige målforsøk. Det ble imidlertid med det. I det 75. minutt fikk Manzon revansjert sjansen han ikke fikk satt tidlig i kampen, og stanget inn kampens fjerde og siste mål. Også hans første mål i offisiell kamp for Åsane, og det ble feiret med et brøl som runget over hele Stord.

Til tross for en rekke bytter og tapre forsøk, klarte aldri Trott helt å true Åsane ordentlig. Et par minutter før slutt avsluttet Hagos med et kanonskudd på frispark, som gikk et stykke utenfor mål. Dermed ble det med fire mål, og grei tur videre for Åsane i cupen.

Andre runde sparkes av 24. mai.

Kampfakta

• Disse startet: Borger Thomas – Sondre Bjørshol, Eirik Wollen Steen, Fredrik Heggland, Mads Songve – Stian Nygard, Martin Ueland, Jonas Hestetun, Simen Hatlebrekke – Senai Hagos, Vadim Manzon

• Bytter: 67. minutt: David Mkrtchyan inn for Songve, 78. minutt: Hestetun og Ueland ut mot Håvard Mikkelsen og Magnus Bruun-Hanssen inn.