Videre i cupen etter målshow

Bursdagsbarnet Joakim Hammersland scoret hattrick og sørget for halvparten av Åsane-målene i første runde av cupen.

Os – Åsane 1-6 (0-5)

Åsane og Os hadde hver sine omganger når lagene møttes onsdag kveld. Men det var de største som var best.

Cupkampen på Kuventræ var knapt åtte minutter gammel da Hammersland sendte Åsane opp i ledelsen. Snaue ti minutter senere kunne samme mann doble ledelsen på enkelt vis alene med keeper.

I det 23. minutt fikk Håkon Lorentzen sin første offisielle nettkjenning i Åsane-drakten, etter at Os-keeper Frode Moberg Øvredal rotet det skikkelig til etter redning av skudd fra Simen Lassen. Keeperen glapp, og der var Lorentzen som plukket opp og puttet enkelt og greit.

Da klokken tikket mot pause, i det 37. minutt, ble August Selnes felt i god posisjon foran Os-målet. Det ble dømt frispark, som Alexander Solli limte pent i krysset. Og knapt fire minutter senere satte Hammersland kronen på verket med sin tredje scoring for dagen – som sørget for at Åsane gikk med en solid 5-0-ledelse inn til pause.

Andre omgang mot spillets gang

Etter sidebytte la Åsane seg litt nedpå, tross alt med en komfortabel ledelse. Det utnyttet Os, og i store deler av andre omgang kom hjemmelaget til både store og små sjanser. I perioder dominerte osingene, og presset førte til en nettkjenning i 77. minutt – som dog ble avblåst for offside.

Det gikk imidlertid ikke mange minuttene før Os-presset betalte seg, da Øysten Takle Eide satte inn reduseringen i det 81. minutt.

Like før slutt sørget Daniel Tørum for at femmålsledelsen sto seg, da han satte ballen stødig i mål. Dette til tross for at det var Os som var mye nærmere å utrette noe enn Åsane i andreomgangen.

Men – med 1-6 på tavlen når dommeren blåste av kampen, var det klart at Åsane er videre til andre runde av cupen.

– Kan ikke være misfornøyd

Trener Mons Ivar Mjelde var strålende fornøyd med det han så på Kuventræ. I første omgang.

– Vi angrep kampen bra, og var gode. 5-0 til pause er helt strålende, men så blir det for store som for Os i andreomgangen, og det er litt sløvt av oss å ikke justere etter. Jeg er godt fornøyd med den ene omgangen, og litt mindre fornøyd med den andre, sier Mjelde.

– Men når vi vinner 6-1 kan vi ikke være misfornøyd, legger han til.

Treneren påpeker at Os slapp seg litt mer løs i andre del av kampen, mens Åsane la seg bak.

– Da fikk vi se noen av kvalitetene de har i laget, og at de ville kjempe for å komme ut av kampen med æren i behold.

Andre runde av cupen spilles 1. mai.

Kampfakta

• Disse startet: Eirik Østgaard – Nikolai Harris, Magnus Bruun-Hanssen, Alexander Solli, Ole Martin Kolskogen – Stian Nygard, Andreas Fantoft, Simen Lassen – August Selnes – Joakim Hammersland, Håkon Lorentzen

• Bytter: 28. minutt: Lassen ut, Daniel Tørum inn. 45. minutt: Solli ut, Lars Hauge inn. 66. minutt: Kolskogen ut, Michael Ogungbaro inn.