Utrolig viktig seier i boks

Det ble tre deilige poeng mot Elverum søndag ettermiddag.

Åsane – Elverum 1-0 (0-0)

– Denne kampen var litt preget av «første målet vinner», sa en lettet Mons Ivar Mjelde etter seieren over Elverum. Heldigvis gikk det første, og for så vidt eneste, målet til de oransje!

Tam første omgang

Elverum hadde ballen mest de første 20 minuttene av kampen, men det var egentlig ingen av lagene som hadde noe klart overtak. Etter 21 minutter kom den første store sjansen, signert Åsane. Først hadde Herrem mulighet til å lure ballen i nettet, hvor Hagos kom på returen.

Siden var det Elverum som hadde et par småsjanser, men en veldig jevn første omgang der ingen av lagene pekte seg noe særlig ut gikk med 0-0 helt inn til pause.

Headet til seier

Det skulle ikke gå mange sekunder ut i andre omgang før Elverum fikk sin første store sjanse, der de fikk frispark like utenfor boksen til Åsane. Heldigvis ble det ikke farligere enn at ballen gikk en meter til utenfor Østgaards fulle strekk.

Ni minutter ut i omgangen hadde Herrem mulighet til å gå alene og sette ballen, men avfyrte et kanonskudd som endte i corner. Det gjorde ingenting, for etterspillet av corneren sørget for at Nesse Stephensen headet ballen i mål midt blant alle de hvitkledde. Dermed sto det 1-0 til Åsane etter 56 minutter.

Etter målet tok Åsane litt mer fyr, og da fulgte flere store sjanser. Både Harris og Herrem hadde store muligheter til å sette 2-0. Likevel bar resten av kampen kanskje mest preg av at de oransje ville forsvare seieren i havn, da Elverum ikke så ut til å gi opp. Elverum dominerte spillet, selv om Åsane hadde de største sjansene. Det endte imidlertid med 1-0, og tre utrolig viktige poeng til Åsane!

– Klarte det da vi trengte det som mest

– Dette har vi ventet en stund på. Det var så deilig, sa Mjelde etter kampen.

Han er veldig fornøyd med innsatsen til troppen sin, selv om han sier det ikke er den mest velspilte kampen han har sett.

– Det er innsats, gode avstander i laget og en vilje som jeg har etterlyst litt. Det fikk vi i dag da vi trengte det som mest, og det gleder meg, sier treneren.

Mjelde påpeker imidlertid at Elverum fort kunne utliknet og tatt seieren med alle frisparkene de hadde i farlig posisjon, men at Østgaard sto trygt i mål og sørget for at det ikke skjedde. Likevel drar han også fram at ingenting var avgjort inntil målet fra Nesse Stephensen kom.

– I første omgang var det litt nervøst, og det var først da vi fikk målet at vi kunne spille på resultat og det ga oss inspirasjon til å vinne kampen. Fram til målet var det en helt jevn kamp som kunne bikket begge veier.

– Vi har vært litt skadeskutt, men vi tok krigen. Ingen kamper er lette i OBOS-ligaen, og Elverum ligger jevnt med oss. Denne seieren var veldig viktig for oss, avslutter Mjelde.

Kampfakta:

• Disse startet: Eirik Østgaard – Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Magnus Bruun-Hanssen, Mads Songve – Joakim Hammersland, Kristoffer Nesse Stephensen, Simen Lassen, Senai Hagos – Jonas Hestetun, Geir André Herrem

• Bytter som ble gjort: 68. minutt: Nikolai Harris inn, Hagos ut. 79. minutt: Stain Nygard inn, Hammersland ut.

• Gule kort: 1. minutt: Magnus Bruun-Hanssen. 45. minutt: Kristoffer Nesse Stephensen. 82. minutt: Martin Ueland. 90. minutt: Geir André Herrem.