Ute av cupen etter straffedrama

Både ekstraomganger og straffekonkurranse måtte til for å avgjøre hvem som gikk videre i cupen av Nest-Sotra og Åsane.

Nest Sotra – Åsane 9-8 e.str. (3-3 e.e.o., 2-2 fulltid, 1-0 til pause)

Det ble en lang kamp på Ågotnes, og dessverre trakk Åsane det korteste strået.

Under etter første

De første ti minuttene av kampen bølget det godt mellom lagene, men ingen kom til noen nevneverdige sjanser. Etter dette var det en tendens til at Nest tok litt over. Og det skulle gi resultat for vertene i minuttene etter: Johnny Furdal sørget for at hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter kvarteret spilt.

Etter halvtimen spilt sto det fortsatt 1-0 på Ågotnes, men Åsane kom litt mer med i kampen, etter at de grønnkledde tok litt overtaket. Den sterke vinden over øysamfunnet satt imidlertid sitt preg på kampen, da alle skuddene til Åsane gikk langt over mål.

To utlikninger

Det var ikke gått mange sekunder av andre omgang før Andreas Fantoft sørget for å utlikne kampen. 1-1 sto det etter 46 minutter spilt, og det var fullt liv i kampen igjen.

Ti minutter inn i andreomgangen hadde Nest to relativt store sjanser på rappen. Åsane klarte ikke helt å ta overtaket, og det straffet seg. I 57. minutt gikk hjemmelaget opp i ledelsen igjen, da Haris Cirak puttet inn 2-1-målet til side for Thomas.

Det skulle gå mye fram og tilbake igjen, med Nest i føringen, fram til 78. minutt. Da kom Åsane tilbake med nok en utliknelse. Denne gangen signert Bjørshol.

2-2 sto seg helt til fulltid var spilt, til tross for gode sjanser for begge lag til å avgjøre. Men det ble klart for ekstraomganger på Ågotnes.

Til ekstraomganger

Åsane gjorde kampen til sin bare et og et halvt minutt ut i ekstraomgangen. Huseklepp dundret inn 2-3 fra skarp vinkel, og sørget for at cupavansementet var i boks. Men det var mange minutter igjen å spille.

Idet kampen bikket 100 minutter hadde både Antwi og Hammersland stjernesjanser til å øke ledelsen. I stedet ble de første 15 ekstraminuttene unnagjort, og med stillingen 2-3 var det enn så lenge Åsane som var videre. Men det var ennå 15 minutter som gjensto.

Og for noen minutter. 109 minutter var spilt da Nest fikk en scoring annullert for offside. Bare et par minutter senere kom en ny scoring fra vertene, og denne gangen ble den godkjent. Alexander Dang sørget for at stillingen ble 3-3 også etter ekstraomgangene.

Bom, bom, bom

De fem utvalgte til å ta straffene var Hestetun, Kristoffersen, Solli, Bruun-Hanssen og Huseklepp. Stillingen var fortsatt uavgjort da de fem første hadde gjort unna sine, med bom fra Bruun-Hanssen og Huseklepp. Så ble det en thriller der Harris til slutt gjorde som Bruun-Hanssen og Huseklepp, og bommet.

Til slutt endte kampen på stillingen 9-8, og vi ønsker Nest Sotra lykke til videre i cupen.

Kampfakta:

• Disse startet: Borger Thomas – Alexander Solli, Magnus Bruun-Hanssen, Sondre Bjørshol – Nikolai Harris, Jonas Hestetun, Michael Ogungbaro, Viljar Birkeland – Stian Nygard, Dennis Antwi, Andreas Fantoft

• Bytter: 63. minutt: Erik Huseklepp inn for Nygard. 76. minutt: Tomas Kristoffersen inn for Fantoft. 91. minutt: Joakim Hammersland inn for Bjørshol.

• Gule kort: 61. minutt: Antwi, 69. minutt: Bjørshol. 96. minutt: Bruun-Hanssen.