Tre spillere går på utlån

Åsane har inngått avtaler som gjør at tre av spillerne i A-stallen lånes ut i høst.

Overgangsvinduet åpnet torsdag, og det har vært hektisk aktivitet på Myrdal fra første dag. Foreløpig er Kristoffer Stava den eneste som er kommet inn i A-stallen, mens tre andre lånes ut.

August Selnes (20) skal spille høstsesongen for FK Fyllingsdalen i 3. divisjon for å få spilletid på høyest mulig nivå. Men før utlånsavtalen ble inngått, forlenget Åsane kontrakten til unggutten med halvannet år.

Det er en løsning trener Morten Røssland er begeistret for:

- Ved å forlenge med August signaliserer vi tydelig overfor spilleren at vi tror på ham og ønsker å jobbe sammen med ham i årene som kommer. Samtidig vil et kortsiktig låneopphold i Fyllingsdalen gi ham verdifull spilletid på et førstelag, sier Røssland.

Selnes fikk én omgang i PostNord-ligaen i vår, og har ellers spilt for Åsane 2 i 4. divisjon.

Det er også klart at Stefan Aase (24) lånes ut til Lysekloster resten av sesongen. Han har bare spilt to minutter på A-laget i vårsesongen, og vil i likhet med Selnes få bedre matching i en toppklubb i 3. divisjon.

- Vi tror Stefan kan bli verdifull for Lysekloster og ønsker ham lykke til, sier trener Røssland. Aase har kontrakt med Åsane ut 2020, men er foreløpig utlånt for høstsesongen i år.

Andreas Fantoft har vært på lån til 2. divisjonsrival Sotra i vår. Denne avtalen er nå forlenget ut sesongen.

- Andreas ønsket å fortsette i Sotra. Der har han spilt regelmessig og trivdes godt. Vi synes dette er en fin løsning, sier trener Morten Røssland.

Lørdag er Oppsal motstander i Oslo. Kampstart klokken 14.30. Deretter er det hjemmekamp mot Fram søndag 11. august klokken 15.00. Vi håper mange tar turen til denne toppkampen.

Annonse fra Obos-ligaen: