Tre fram og tre tilbake

22 Åsane-drakter på banen og tre mål var ikke nok for hjemmeseier.

Åsane – Levanger 3-3 (3-2)

Levanger gjestet Myrdal søndag kveld, og mange stusset nok når lagene entret banen. Levanger stilte nemlig i Åsane-drakter! Grunnet en forglemmelse i støtteapparatet, lå draktene deres igjen hjemme, og da måtte bortedraktene til Åsane til pers. Men dette var langt fra det mest spennende som skjedde i kampen.

Fartsfylt første

Åsane tok raskt føringen i kampen, og klokken hadde akkurat tikket inn i det 15. minutt da Hammersland ga et nydelig innlegg som havnet hos Lorentzen. Sistnevnte la tilbake til Hestetun, som dundret til og plasserte ballen i nettet. Men Åsane rakk knapt å kjenne på ledelsen før Levanger utliknet i 17. minutt.

De oransje fortsatte å ha grei kontroll på gjestene, og i det 27. minutt burde det stått 2-1 da Harris la inn til Lorentzen, som forsøkte å heade ballen i mål. Flere sjanser fulgte, men det skulle gå nesten 40 minutter av omgangen før Åsane tok ledelsen igjen. Bjørshol satte fart etter en kontring, og la over til Kristoffersen som sørget for 2-1.

Spillet var knapt kommet i gang etter 2-1-målet, da Huseklepp puttet 3-1 og sørget for store smil blant de oransje trøyene. En omgang der Åsane ledet fortjent, og publikum som møtte opp i duskregnet fikk god valuta for pengene, men enda en Levanger-redusering kom like før pause. Bortelagets Robert Stene satte frispark inn til 3-2, og punktum på en innholdsrik førsteomgang.

Tregere andre

Åsane fortsatte å ha føringen i kampen i andre omgang, men det var tydelig at bortelaget jaget enda en utlikning. Etter 15 minutter spilt av andreomgangen kunne det lett stått 4-2, men i 65. minutt sørget enda et frispark for at Levanger utliknet nok en gang.

Etter dette mistet hjemmelaget den gode flyten, og det var litt smårusk som førte til at gjestene fikk brutt opp spillet en hel del mer enn hva de tidligere i kampen hadde gjort. De siste fem minuttene, mens det fortsatt sto 3-3, kom først Hestetun med et klinkende skudd som hadde blitt et nydelig seiersmål, men Levangers keeper holdt.

To minutter på overtid kunne også Lorentzen satt ballen i nettet, fra rundt fem meter, men det lyktes ikke. Like etter blåste dommeren av kampen, og den noe ufortjente poengdelingen var et faktum.

Kampfakta:

• Disse startet: Borger Thomas – Sondre Bjørshol, Magnus Bruun-Hanssen, Aleksander Solli, Nikolai Harris – Joachim Hammersland, Michael Ogungbaro, Tomas Kristoffersen, Jonas Hestetun, Håkon Lorentzen – Erik Huseklepp

• Bytter: 55. minutt: Hammersland ut, Martin Ueland inn. 80. minutt: Harris og Kristoffersen ut, August Selnes og Stian Nygard inn.

• Gule kort: 62. minutt: Harris