Tap for Sogndal i treningskamp

Dagens treningskamp på Myrdal endte med 0-3 tap for Sogndal og Eirik Bakke

Åsane tok i dag imot OBOS-liga laget Sogndal til treningskamp på Myrdal stadion.

Begge lagene byttet på å ha initiativet i åpningen av kampen uten at noen kom til de helt store målsjansene. Den første virkelig store sjansen falt til Åsane og Joakim Hammersland etter 19 minutter. Hammersland mottok en pasning fra Kristoffer Valsvik inne i Sogndals 16 meter hvor han fra skrått hold prøvde å skru ballen langs bakken i det lengste hjørnet. Bortelagets keeper, Kjetil Haug, reagerte derimot raskt og fikk avverget til corner med en god redning.

Vi henger godt med i kampen frem til tidligere Åsane spiller, Joachim Soltvedt i det 30 minutt, sendte Sogndal opp i ledelsen med et skudd fra 17 meter opp i nærmeste hjørne. Etter scoringen tok Sogndal mer over initiativet i kampen og stod høyt i presset på Åsane.

Det førte til at bortelagets spiller, Badou fikk straffespark i det 35 minutt etter å ha blitt lagt i bakken av Martin Ueland. Straffen ble satt kontant i mål, til venstre for Eirik Østgaard av Sogndals spiss, Akor Adams.

Sogndal gikk til pause med en 0-2 ledelse. I pausen gjorde Eirik Bakke hele ti spillerbytter, mens Åsane gjorde tre. Simen Hopsdal, Henrik Udahl og Ole Didrik Blomberg erstattet Eirik Wollen Steen, Magnus N. Bruun-Hanssen og Joakim Hammersland.

Andre omgang åpnet med en stor sjanse til gjestene fra Sogn, hvor Badou fikk stå fritt og avlutte fra 10 meter, men avslutningen gikk til side for målet. Samme Badou la på til 0-3 for Sogndal i det 65 minutt, med en heading på bakerste stolpe etter en kort corner.

Åsane kom etter hvert mer inn igjen i kampen, og etter 68 spilte minutter fikk Ole Didrik Blomberg to store muligheter. Den første kom etter et gjennomspill i midten hvor han kom til avslutning, men skøyt rett på keeper. Like etter fikk Birkeland til et innlegg fra høyre kanten som fant Blombergs hode, men headingen gikk like over.

Vi var her inne i en god periode og også Henrik Udahl var nære redusering da han fikk ballen fra August Selnes, inne i Sogndals 16 meter. Med ryggen mot mål fikk han vendt opp og avsluttet mot lengste hjørnet, men avslutningen traff utsiden av stolpen og gikk ut til corner etter å ha vært innom en motspiller.

Et frispark fra Ole Didrik Blomberg var også nære ved å gå inn i det 77 minutt. Etter det var det ingen av lagene som kom til noe store målsjanser og kampen endte med 0-3 seier til bortelaget.

Åsanes lag: Eirik Østgaard – Viljar Birkeland (Jonas Vågen, 69 min), Ole Martin Kolskogen (Lars Hauge, 80 min), Eirik Wollen Steen (Simen Hopsdal, 46 min), Martin Ueland – Joakim Hammersland (Ole Didrik Blomberg, 46 min), Stian Nygard, Kristoffer Valsvik (Andreas Fantoft, 86 min), Belly (August Selnes, 61 min) – Magnus Nybakken Bruun-Hanssen (Henrik Udahl, 46 min), Håkon Lorentzen (Stefan Aase, 80 min)