Storseier over gamle lagkamerater

Alle gode ting ble tre da Åsane vant i treningskampen mot Fyllingsdalen lørdag ettermiddag.

(Foto: Trond Gausemel/Hordalandsfotball)

Åsane – FK Fyllingsdalen 3-0 (1-0)

Mens det i første omgang så ut som det var to lag i samme divisjon, ble forskjellene tydelige i andre. To flotte mål fra Hagos og Soltvedt spikret seieren mot laget fra Bergen vest.

Fakta:

Disse startet: Eirik Østgaard – Martin Ueland, Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen, Simen Hatlebrekke – Joachim Soltvedt, Jonas Hestetun, Simen Lassen, Stian Nygard – Joachim Hammersland, Vadim Manzon

Bytter som ble gjort: Til pause kom Senai Hagos inn for Hestetun. Ti minutter senere gikk Østgaard og Austevoll ut til fordel for Borger Thomas og Dani Hatakka. I 75. minutt kom Olve Opsvik inn for Lassen. Ti minutter senere kom David Mkrtchyan inn for Hammersland, og like etter gikk Nygard og Soltvedt ut til fordel for Sahr Bonga og Beltran Mvuka.

To over, en i mål

De første 20 minuttene av førsteomgangen var det mye trilling av ball, og ingen av lagene kom til noen skikkelige avslutninger som var direkte farlige. Flere ganger ble Åsanes nivå matchet fra laget i lilla. Rett rundt halvtimen spilt smalt det likevel. Først kom Hatlebrekke med et langt innlegg til Hestetun, som sendte den videre til Hammersland. Hammersland ble imidlertid litt ivrig, og skøyt ballen like over mål.

Like etter fikk Soltvedt ballen på høyrekanten, som la ballen inn på hodet til Manzon – som også plasserte ballen like over mål, men var nærmere enn Hammersland minuttet før. Så – i 31. minutt – kom Hammersland alene mot Fyllingsdalens keeper Andreas Eikum. Hammersland stusset ballen i retning mål, så kom Soltvedt løpende og ga ballen en ekstra stuss for å sikre 1-0.

Herlige mål sikret seier

Andreomgangen startet mye likt førsteomgangen, akkurat som begge lagene måtte komme i gang litt før det ble action. Og action ble det: I det 59. minutt fikk Åsane frispark rundt 25 meter, og det var Hagos som fikk sette foten på ballen. Det var ingen dum idé, da han satt ballen herlig i mål, kun via stolpen og inn.

Drøye ti minutter senere, etter flere sjanser fra både Hammersland og Manzon, puttet Soltvedt sitt andre mål for kvelden på flott vis. 3-0 sto seg til dommeren blåste av kampen, men det kunne vært både 4-, 5- og 6-0 med store sjanser fra angrepspillerne. Forskjellen mellom lagene, som ikke var tydelig tidligere i kampen, ble mer og mer tydelig mot slutten.

– Enkeltspillere utmerker seg

– Som i de foregående kampene er det både plusser og minuser, men vi vinner 3-0, vi skaper bra med sjanser og holder nullen, og det er veldig positivt, sier Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Treneren mener det er flere enkeltspillere som utmerket seg i kampen.

– Jeg syns for eksempel Hammersland hadde veldig mange gode bevegelser i dag, og han burde vel ha scoret tre mål alene. Laget spiller ham også fint inn i de rommene han beveger seg i, så det er mye positivt.

I tillegg trekker Mjelde fram de to lekre målene til Hagos og Soltvedt i andre omgang.

– Det er en del fine angrep, og vi blir bedre og bedre for hver uke som går, sier han.