Stava-show og serieledelse

Kristoffer Stava debuterte med to mål og én målgivende da Åsane overtok serieledelsen.

Åsane dro over fjellet til bortekamp mot Oppsal på Ekeberg under finaledagen på Norway cup i et strålende vær.

Starten av kampen og den første omgangen var ikke det beste vi har sett fra de oransje, men heldigvis snudde det da Kristoffer Stava kom inn til debuten sin etter pause.

Oppsal la seg lavt fra start og var et kompakt lag. Åsane slet med å bryte gjennom forsvarsmuren i 1. omgang. Oppsal tok ledelsen etter 18 minutter etter en grov pasningsfeil i Åsanes bakre rekke. Oppsal sin ledelse holdt seg helt inn til pause.

To scoringer og en assist

I pausen valgte trener Morten Røssland å gjøre to bytter. Henrik Udahl og Ole Didrik Blomberg gikk ut og inn kom debutant Kristoffer Stava og Jonas Vågen.

Det gikk ikke mer enn cirka 20 sekunder før Stava markerte seg med å utligne for Åsane etter en fint angrep der han ble spilt igjennom av Joakim Hammersland før han banket ballen i mål.

I det 59. minuttet så sendte Stian Nygard de oransje opp i en 2-1-ledelse etter at han har tråklet seg inn i feltet og dunket ballen i mål. På sedvanlig Nygard vis ble scoringen feiret med salto.

Oppsal utligner til 2-2 i det 64. minuttet etter litt kluss i feltet på en dødball før Kristoffer Stava sendte oss opp i 3-1-ledelse i det 70. minuttet. Etter dette var det omtrent bare spill én vei og da Oppsal scoret selvmål etter 85 minutter var seieren sikret.

På overtid fastsatte Martin Ueland sluttresultatet til 5-2 da han fikk avsluttet etter corner.

Senere lørdag tapte Grorud sin kamp mot bunnlaget Elverum slik at Åsane overtok ledelsen i PostNord-ligaen.

Neste kamp er toppkampen på Myrdal når Fram Larvik kommer på besøk på søndag klokken 15.00. Møt opp for å få med deg flott fotball når vi skal revansjere tapet fra før sommeren.

FAKTA

Oppsal - Åsane 2-5 (1-0)

PostNord-ligaen avd. 2. KFUM Arena, 120 tilskuere. Dommer: Henrik Pettersen (Gresvik).

1-0: Wilhelm Adra (18.)
1-1: Kristoffer Stava (46.)
1-2: Stian Nygard (59.)
2-2: Wilhelm Adra (64.)
2-3: Kristoffer Stava (70.)
2-4: Ismar Dizdar (selvmål 85.)
2-5: Martin Ueland (90.)

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Ole Martin Kolskogen, Ole Didrik Blomberg (Jonas Vågen fra 46.) - Simen Lassen, Kristoffer Valsvik - Joakim Hammersland, Håkon Lorentzen, Stian Nygard (Magnus Bruun-Hanssen fra 85.) - Henrik Udahl (Kristoffer Stava fra 46.).