Startet bra, men endte dårlig

Det ble et surt tap mot Sandnes Ulf på hjemmebane.

Åsane – Sandnes Ulf 0-2 (0-0)

Åsane dominerte store deler av kampen, men med et par feilpasninger – som Sandnes Ulf utnyttet til det fulle – og et rødt kort, ble det ingen poeng til Åsane på Myrdal søndag.

Burde ledet

Det første kvarteret av kampen gikk med til sjansebonanza for Åsanes del, hvor spesielt Kristoffersen pekte seg ut som den klare favoritten til å score det første oransje målet. Flere ganger var han framme og truet Sandnes Ulf, men sisteskansen til gjestene klarte å holde unna.

Den oransje dominansen holdt fram hele omgangen, og det sto etter hvert tosifret både på cornere og skudd på mål. Det var liten tvil om at det burde vært en Åsane-ledelse inn til pause, men siste brodd i angrepet manglet, så lagene gikk med uendret resultattavle inn i garderoben.

Mot spillets gang

Det var gått knappe fem minutter av andre omgang da Kristoffersen igjen fikk mulighet til å sette et mål for Åsane. Denne gangen var det frisparkfoten som skulle testes, og det var intet dumt forsøk – til tross for at ballen gikk utenfor.

Bare et par minutter senere var det Sandnes Ulf som fikk frispark, like utenfor 16-meteren. Gjestenes Axel Kryger tok godt vare på muligheten de fikk til å trosse spillets gang, og satte ballen kontant i krysset.

Etter scoringen fortsatte Åsane å holde på ballen, men gjestene klarte bedre å stå imot enn tidligere, og gjorde det enda vanskeligere for de oransje å nå nettmaskene. Det var tydelig at Sandnes Ulf-målet preget lagene, Åsane som noe ufortjent lå under, og gjestene som fikk en boost.

I 76. minutt, like etter Åsane ble redusert til ti mann på banen, satte gjestenes Erixon Danso Sandnes Ulfs andre mål, og fra der tok rogalendingene kontrollen på kampen. Til tross for et par brukbare Åsane-angrep lenger ut i kampen, var det et tapt slag, og kampen endte 0-2 – noe ingen hadde trodd etter de første 45 minuttene!

Kampfakta:

• Disse startet: Borger Thomas – Martin Ueland, Jonas Hestetun, Magnus Bruun-Hanssen, Joakim Hammersland – Nikolai Harris, Tomas Kristoffersen, Simen Lassen, Michael Ogungbaro – Håkon Lorentzen, August Selnes

• Bytter: 68. minutt: Andreas Fantoft inn for Selnes, 81. minutt: Jonas Vaage og Dennis Antwi inn for Lassen og Lorentzen.

• Gule kort: 26. minutt: Kristoffersen, 52. minutt: Ueland, 72. minutt: Hestetun, 74. minutt: Hestetun

• Røde kort: 74. minutt: Hestetun (To gule)