Seier på «hjemmebane»

Hagos sikret seier i Åsanes andre treningskamp, mot Lysekloster.

Åsane – Lysekloster 1-0 (0-0)

Sist Åsane og Lysekloster møtte hverandre var det et målkalas uten like, i cupkampen i fjor som til slutt endte 3-6 i Åsanes favør. Det ble ikke helt det samme da lagene møttes i Vestlandshallen lørdag kveld.

Fakta:

Disse startet: Eirik Østgaard – Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Sindre Austevoll – Joakim Hammersland, Simen Lassen, Senai Hagos, Joachim Soltvedt – Vadim Manzon, Martin Hummervoll

Bytter som ble gjort: Dani Hatakka og Borger Thomas kom inn for Østgaard og Wollen Steen etter pausen. I det 65. minutt gikk Hummervoll og Songve ut til fordel for David Mkrtchyan og Simen Hatlebrekke. Ti minutter senere kom Olve Opsvik inn for Hammersland.

Gule kort: Hammersland i det 33. minutt og Soltvedt i 72. minutt.

Tidlig sjanse, ingen mål

Like etter avspark av første omgang gikk Åsane rett opp i en stor sjanse, signert Hammersland. Fra drøye ti meter knallet han til, men ballen gikk like utenfor mål. Da omgangen tikket litt over halvveis fikk også Soltvedt vist fram skuddfoten, da han på et frispark klinket ballen i tverrliggeren, men på feil side så ballen gikk over og ut.

- Vi har noen fine angrep, men litt for sjelden.

— Mons Ivar Mjelde

Noen minutter før pause måtte Østgaard diske opp med en knallgod redning ut i venstre hjørne, etter at motstandernes Joakim Helland fyrte til fra mange meters hold. Utover disse sjansene var det ingen nevneverdig flott omgang for noen av lagene, selv om Åsane hadde et greit press.

Hagos-perle

Kun et par drøye minutter var gått ut i andre omgang da Hagos smalt til med et flott mål i venstre kryss og sørget for at Åsane gikk opp i ledelsen.

Resten av kampen ble litt preget av at Lysekloster begynte å bli slitne, men det samme var mange av Åsane-spillerne. Det ble mye stillestående og passivitet når det andre laget hadde ballen, og svingte veldig mellom hvilket lag som var "på". 

Fornøyd med nullen

Mons Ivar Mjelde mener han allerede siden forrige treningskamp mot Sotra ser framgang i troppen. 

- Vi er tydeligere i spillet i dag, og er bedre enn vi var mot Sotra. Likevel har vi mer å gå på, og vi kan mye bedre enn dette. Men det var nok til å vinne i dag, sier han. 

Som etter forrige kamp sier han laget fortsatt har en del å gå på i angrep. 

- Vi har noen fine angrep, men litt for sjelden. Vi mangler litt det tempoet og den presisjonen som jeg ønsker. Da tror jeg vi hadde skapt enda flere sjanser. 

Han legger til at han er fornøyd med å ha holdt nullen, og i tillegg fått en god kamptrening såpass tidlig i oppkjøringen. 

Se bildegalleri her! Foto: Bjørn Erik Nesse

 

Annonse fra Obos-ligaen: