Kristoffer Nesse Stephensen slår tunnel på tidligere lagkamerat Vegard Leikvoll Moberg

Poengdeling i første hjemmekamp

En sen scoring for gjestene frarøvet Åsane seieren.

Åsane – Bodø/Glimt 1-1 (0-0)

Det så lenge ut til at Åsane, fortjent, skulle gå av banen med seier i årets første hjemmekamp mot Bodø/Glimt, men fire minutters tilleggstid og en corner ville det ikke slik.

En rekke sjanser

Etter bare ti minutter vartet de oransje opp med to store sjanser, den ene signert Hagos fra rundt 16 meter, den andre signert hodet til Nesse Stephensen. Allerede da skulle det stått 1-0. I første omgang av kampen var det Åsane som definitivt viste seg fram som det beste laget. Et par minutter før pause kunne også Heggland sørget for å sette ledelsen, men ballen gikk på feil side av nettet. Dermed gikk lagene til pause med 0-0.

Vi hadde fortjent tre poeng i dag ut fra måten vi spilte på og hvor hardt vi jobbet.

— Mons Ivar Mjelde

Knappe fem minutter inn i andre omgang fikk de nesten 800 oppmøtte på Myrdal se nok en stor sjanse – og endelig en scoring. Først prøvde Nygard et flott spark mot mål som satte Glimts keeper på en real prøve. Like etter viste Nesse Stephensen våkenhet da han sørget for å få ballen over mållinjen med hælen – etter et innlegg fra Soltvedt.

Utover i andreomgangen prøvde Glimt å komme mer med i kampen, noe de også til en viss grad gjorde. Likevel klarte Åsane å holde tritt og alt så ut til at kampen skulle ende i Åsanes favør. Men så, med fire minutters tilleggstid, fikk gjestene utliknet på en omdiskutert corner. Kampen endte til slutt 1-1.

– Utur at vi står med ett poeng

– Vi spilte vår beste kamp for sesongen, og jeg har ingenting å klage på. Men det å tape seieren tre minutter på overtid svir litt ekstra, sier trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Han mener tre poeng hadde vært vel fortjent søndag kveld.

Stor jubel etter scoring fra Nesse Stephensen.
Stor jubel etter scoring fra Nesse Stephensen.

– Vi er godt fornøyde med prestasjonen, og jeg syns vi hadde fortjent tre poeng i dag ut fra måten vi spilte på og hvor hardt vi jobbet, sier Mjelde.

Treneren noterer en god første hjemmekamp med en fin ramme, og er godt fornøyd å ha åpnet ballet på den nye kunstgressmatten. Likevel skulle han gjerne revansjert tapet mot Tromsdalen første serierunde.

– Det å tape mot Tromsdalen var unødvendig. I dag gjør vi en god kamp mot et godt Bodø/Glimt, og da kan vi ikke be om noe mer fra guttene. Da blir det litt utur også at vi bare står igjen med ett poeng fra de kampene, sier han.

Kampfakta

  • Disse startet: Eirik Østgaard – Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Sindre Austevoll, Fredrik Heggland – Simen Lassen, Stian Nygard – Joachim Soltvedt, Kristoffer Nesse Stephensen, Senai Hagos – Geir André Herrem

  • Bytter som ble gjort: 68. minutt: Herrem ut, Vadim Manzon inn. 69. minutt: Nesse Stepensen ut, Joakim Hammersland inn.

  • Gule kort: 90. minutt: Østgaard, 91. minutt: Hagos.

Annonse fra Obos-ligaen: