3-0-seier i siste seriekamp på Myrdal i år

Åsane er fortsatt med i kampen om direkte opprykk til OBOS-ligaen etter 3-0-seier over Mjølner på Myrdal.

Åsane fikk en drømmestart på dagens kamp mot Mjølner da Henrik Udahl headet inn innlegget fra Ole Didrik Blomberg rett før klokken passerte tre spilte minutter på Myrdal.

Etter den tidlige scoringen var det Åsane som var det dominerende laget i en god periode, men mot slutten av 1. omgang var Mjølner nær ved å utligne. Det ble en litt passiv Åsane-gjeng som gjorde litt for enkle feil, men en god Eirik Østgaard i Åsane-målet hindret Mjølner i å score.

Så da gikk lagene til pause med stillingen 1-0 til Åsane.

Kvalikplassen er sikret

I 2. omgang fortsatte Åsane å presse Mjølner, men det manglet litt sluttprodukt før Håkon Lorentzen ble byttet inn da det var spilt 73 minutter. Håkon var på rett plass da Mjølner sin keeper ga retur på et skudd fra Joakim Hammersland og dermed sto det 2-0 da det var spilt 79 minutter.

Joakim Hammersland fastsatte sluttresultatet til 3-0 da han ble spilt alene igjenom med keeper etter en glimrende pasning fra Simen Lassen i det 83. minuttet og Åsane sørget for nok en seier på hjemmebane i årets siste seriekamp på Myrdal.

Serieleder Grorud vant sin kamp borte mot Alta 3-2, mens Fram Larvik spilte 1-1 mot Kjelsås. Dermed er kvallikplassen sikret.

Det er fremdeles muligheter til å ta direkte opprykk til OBOS-ligaen. Da må Åsane ta flere poeng enn Grorud i den siste serierunden neste lørdag. Da reiser Åsane til Elverum som slåss for å holde seg i divisjonen mens Grorud tar imot Fram Larvik.

FAKTA

Åsane - Mjølner 3-0 (1-0)

PostNord-ligaen avd. 2. Myrdal stadion. Dommer: Ali al Hatam, Skreia IL. Tilskuere: 308. Gult kort: Senai Hagos (Åsane), Casper Øyvann, Jarkko Lahdenmäki (Mjølner).

1-0: Henrik Udahl (3.)
2-0: Håkon Lorentzen (79.)
3-0: Joakim Hammersland (83.)

Åsane: Eirik Østgaard - Martin Ueland, Eirik Steen, Ole Martin Kolskogen, Ole Didrik Blomberg - Joakim Hammersland (Joel Mvuka fra 84.), Senai Hagos (Håkon Lorentzen fra 73.), Didrik Fredriksen, Simen Lassen, Stian Nygard - Henrik Udahl (Kristoffer Stava fra 77.).