- Må gå litt i oss selv

Ole Martin Kolskogen mener Åsane-guttene må gå litt i seg selv for å luke bort unødvendige baklengsmål.

Etter et surt 4-3-tap for Asker sist helg ligger Åsane på 3.plass, fem poeng bak Kjelsås og Grorud i PostNord-ligaens avdeling 2. Like bak ligger Sotra, som lørdag tar turen over broen til lokaloppgjør på Myrdal stadion.

Etter at Åsane i de siste kampene har sluppet inn det forsvarsspiller Ole Marin Kolskogen, mener er litt for mange unødvendige mål, ser han frem til å ta imot strilene og revansjere noen sure resultater.

- Vi har hatt litt utur de siste kampene. Vi har sluppet inn en del mål på langskudd, skudd i vinkelen og noen andre uheldige situasjoner. Men vi kan ikke bare skylde på utur. Det er situasjoner jeg mener enkelt kunne vært unngått.

Luke bort unødvendige baklengs

- Det positive er at det ikke skal være for vanskelig å kunne gjøre noe med. Er vi bare litt mer fremme i skoene, der vi skal være, så luker vi fort bort slike unødvendige baklengs, forteller 19-åringen.

Åsane har en offensiv spillestil og har scoret mye mål så langt i sesongen. Som en følge av det kan det til tider bli mye rom å dekke bakover, påpeker Kolskogen.

- Frem til for et par kamper siden gikk det veldig bra og vi holdt mye nullen på starten av sesongen. Så vi har det i oss. Vi må bare finne tilbake til litt av det spillet fra de kampene. Da vil også nullen komme igjen, sier han.

- Hva skal til for å finne tilbake dit?

- Det som skal til er at vi bare må gå i oss selv. Jeg ser ikke på det som et kollektivt problem. På de målene vi har sluppet inn kan en se vi sover litt enkeltvis i situasjoner og er for dårlig opp i press på ballfører. I stedet må vi bare gjøre jobben vår og få ballen unna. Vi har alle noe vi kan jobbe litt med, men slikt skal vi kunne klare å luke bort, konstaterer han før toppkampen mot Sotra.

Føler på det som forsvarsspiller

Som forsvarsspiller kjenner Kolskogen litt ekstra på det når laget slipper inn baklengsmål.

- Selvfølgelig. Når vi slipper inn mål så føler vi litt ekstra på det. Om et lag slipper inn fire mål i en kamp, så har laget vært for dårlige bakover, selv om det har vært litt tilfeldigheter som har gjort det slik, forteller han og tenker tilbake på Asker-kampen sist helg.

Med litt å revansjere fra sist møte mot Sotra, hvor det bare ble med uavgjort etter å ha ledet 3-1, vil Kolskogen slå tilbake.

- Det var mye den kampen som ikke var bra. Det var kanskje vår dårligste kamp denne sesongen. Hadde vi hatt en middels dag på jobben den kampen tror jeg vi skulle vunnet, så vi er revansjelysten som bare juling på å gå ut her i morgen og ta krigen. Tar vi krigen så skal mye gå av seg selv, mener han.

Seier mot Sotra er også noe som vil smake ekstra godt, synes Kolskogen.

- Det er alltid litt kjekt med lokaloppgjør og kamper mot spillere du gjerne kjenner litt fra før av. Vi har så klart alltid litt ekstra lyst til å vinne mot dem og vise hvem som er sjefen når de tar turen over broen. Vi skal ut å vise hva vi står for og få en mye bedre kamp enn vi gjorde sist mot dem. Det er bare tre poeng som står i hodene våre.

Bli med på kamp!

Åsane - Sotra har avspark på Myrdal lørdag klokken 16.00. Det er enkelt å kjøpe billetter ved inngangen. Du kan benytte både kort, kontanter og vipps. 

Våre priser:

Voksne (fra 16 år): 100,-
Barn (6-15 år): 50,-
Barn under seks år gratis
Honnør: 50,-

Benytt inngangen mot sør (kortsiden motsatt av Vestlandshallen).

Det er kiosk øverst på tribunen (mot Vestlandshallen). Her kan publikum benytte kort, kontanter og vipps. Vi selger kaffe, brus, pølser og vafler.

Annonse fra Obos-ligaen: