Klar seier over første sognemotstand

Åsane fikk en god start på minileiren i Sogndal.

Florø – Åsane 1-3 (1-2)

En strålende førsteomgang la et godt grunnlag for at Åsane skulle vinne kampen mot Florø i Sognahallen. Det samme gjorde tre ganger Soltvedt-assist!

Det var ikke gått mange minutter før Joakim Hammersland sendte Åsane opp i ledelsen. Det skulle gå nesten hele omgangen før Florø slo tilbake. I det 39. minutt headet motstandernes Erlend Hove ballen inn i målet til Østgaard. Akkurat i den perioden var det Florø som var farligst, til tross for god Åsane-styring gjennom hele første omgang. Drøye fem minutter senere, like før omgangens slutt, scoret Fredrik Heggland for Åsane – i sin debut, og sørget for at de oransje gikk med fortjent ledelse til garderoben.

I pausen gjorde Mjelde store rokkeringer i laget, noe som satt sitt preg på første delen av andreomgangen. Det var ikke samme tempo og styring som laget hadde i første, men dette gikk seg etter hvert til. Mot slutten av kampen satt det godt, da David Mkrtchyan dundret ballen lekkert inn, og la lokk på seieren for Åsane.

Om du ønsker flere kampfakta, se faktaboks nederst i saken!

Ønsket intensitet

Treneren er veldig fornøyd med det spillerne leverte mot Florø.

– Jeg må si spillerne imponerer meg med en enorm vilje og en enorm innstilling, sier han.

Før kampen snakket Mjelde med spillerne om intensitet, og at han ønsket å se det i kampen mot Florø. Det fikk han så absolutt.

– Det er veldig god intensitet, spesielt i første omgang. I andre tar vi tempoet litt ut av kampen ved å ligge mer lavt, men de jobber veldig hardt. Og så scorer vi noen fine mål.

Imponert over ungguttene

Grunnen til at det ble gjort så mange bytter i pausen var for å fordele belastningen på spillerne, for å tåle to kamper på så kort tid. I tillegg fikk Mjelde se nesten samtlige spillere som er med på leiren i aksjon.

– Jeg er imponert over de yngre guttene som ikke har spilt fotball på dette nivået før, spesielt Olve (Opsvik), David (Mkrtchyan) og Håvard (Mikkelsen) som kommer inn og gjør en såpass respektabel jobb. Det er kjekt å se. Og prøvespillerne vi har med oss har også glidd fint inn i gruppen, viste seg fra en positiv side i kampen, sier treneren.

– Dette har vært en veldig positiv start på minileiren, avslutter han.

Kampfakta:

  • Disse startet: Eirik Østgaard – Dani Hatakka, Sindre Austevoll, Fredrik Heggland, Mads Songve – Joachim Soltvedt, Simen Lassen, Jonas Hestetun, Senai Hagos – Joakim Hammersland, Vadim Manzon

  • Bytter som ble gjort: I pausen gikk Østgaard, Heggland, Soltvedt, Lassen, Hestetun, Hammersland og Manzon ut, til fordel for Borger Thomas, Martin Ueland, Stian Nygard, Olve Opsvik, David Mkrtchyan, Ivanirson Silva Oliveira (Maniche) og Ørjan Hopen. I 64. minutt kom Håvard Mikkelsen inn, mens Mads Songve gikk ut. I 76. minutt Kom Soltvedt inn på banen igjen for Hagos.

  • Gule kort: I det 59. minutt fikk Hagos og Østgaard (som var byttet ut!) hvert sitt gule kort, etter en noe amper stemning mellom Hagos og Florøs Christer Husa, som Østgaard gikk mellom for å bryte opp. I 73. minutt fikk Maniche kort for felling av motstander.

Annonse fra Obos-ligaen: