Herlig 3-1-seier mot Tromsdalen

Lorentzen scoret to, og Ogungbaro ett, da alle poengene ble igjen på Myrdal søndag kveld.

Åsane – Tromsdalen 3-1 (1-1)

Det ble en pangstart på kampen, da det ikke sto to minutter på klokken en gang før Ogungbaro satte Åsanes første mål for kvelden. Målscoreren sto perfekt plassert, da den havnet like foran ham etter en corner.

Åsane vant ballen en del, men noe upresise pasninger gjorde at 1-0-ledelsen stadig sto seg. Tromsdalen var imidlertid ikke veldig nær å utlikne, før det var spilt rundt 20 minutter. Da kom først en reell sjanse, etterfulgt av et innlegg mot Vegard Lysvoll, som sørget for at ballen til slutt havnet bak Thomas i mål.

Etter dette skapte Åsane lite, og det kunne fort vært Tromsdalen som gikk med ledelsen inn i garderoben til pause. Likevel sto det 1-1 da halve kampen var spilt.

Satte punktum

Det var et Åsane-lag som var mer på hugget etter sidebytte, og flere gode angrep viste at guttene var skikkelig i støtet på å ville ta seieren. I 70. minutt skulle Lorentzen satt de oransjes andre mål, da han kom nesten alene mot keeper, men det ble med bare nesten – som førte til en corner. På corneren rettet angrepsspilleren opp den spilte sjansen, og satte inn 2-1 med hodet.

Begge Åsanes scoringer kom etter corner, og det var nettopp på en corner i siste ordinære spilleminutt at Tromsdalen hadde sjansen til å utlikne for andre gang. Mohammed Ahamed på Tromsdalen forsøkte å heade ballen inn, men en kvikk Solli sørget for at den havnet til en ny corner, i stedet for i nettet. Etter godt press, og tre cornere på rappen, var det tydelig at gjestene ikke var fornøyde med stillingen som sto på tavlen.

Fem minutter på overtid fikk Åsane derimot en velfortjent spiker i kisten, og et flott punktum for kampen. Etter et Tromsdalen-innkast fikk Selnes ballen, som fint kunne satt Åsanes tredje mål, men i stedet passet han den uselvisk videre til Lorentzen, som enklere puttet ballen i mål – nok en gang på hodet.

– Glimrende jobb

Det var liten tvil om at trener Mons Ivar Mjelde var storfornøyd med hjemmeseier.

– Dette var en fantastisk laginnsats, og jeg er veldig fornøyd med moralen, innstillingen og måten vi organiserte oss på i andre omgang, sier han.

Mjelde trekker fram innsatsen i andreomgangen som det avgjørende i seieren.

– Vi klarte ikke å stresse og presse Tromsdalen i tilstrekkelig grad i første omgang, og det var tydelig at Mjøndalen-kampen kostet mye krefter. Men vi gjorde justeringer i pausen, og de som ble byttet inn gjorde en glimrende jobb for laget, noe jeg er veldig glad for.

Nå skal laget lade opp til bortekamp mot HamKam 2. september!

Kampfakta

• Disse startet: Borger Thomas – Nikolai Harris, Aleksander Solli, Magnus Bruun-Hanssen, Ole Martin Kolskogen – Michael Ogungbaro, Tomas Kristoffersen, Jonas Hestetun – Senai Hagos – Håkon Lorentzen, Dennis Antwi

• Bytter: Martin Ueland inn for Hestetun i 14. minutt, Simen Lassen inn for Hagos i 57. minutt, August Selnes inn for Dennis Antwi i 71. minutt

• Gule kort: 55. minutt: Harris, 73. minutt: Kolskogen