Grei poengdeling i jevn kamp

Åsane og Mjøndalen gikk av banen med ett poeng hver søndag kveld.

Åsane – Mjøndalen 2-2 (1-1)

Det var ikke bare i luften det var høy temperatur på Myrdal da Åsane møtte Mjøndalen – det gikk også hett for seg på banen fra første minutt. Åsane startet veldig bra med sjanser som perler på en snor, men det var Mjøndalen som tok første stikk i kampen. Etter 17 minutter rotet Åsane i egen 16-meter og ga Mjøndalen sjansen til å gå opp i ledelsen – en sjanse de tok lett. Etter det vaiet kampen litt frem og tilbake, men det så lenge ut til at stillingen 0-1 skulle stå seg til pause.

Nygard og Soltvedt ville imidlertid det annerledes: I 37. minutt spilte Nygard seg fint forbi flere motstandere og passet gjennom feltet til Soltvedt, som fra kun et par meter puttet ballen i nettet. Et par minutter senere kom Herrem til en mulig sjanse, men stillingen sto 1-1 til pause.

Fair resultat

Andre omgang startet også noe på Åsanes premisser, men det skulle gå omtrent som første da gjestene igjen tok ledelsen i 58. minutt. En umarkert Amahl Pellegrino fikk sette ballen bak Østgaard. Det skulle bli noen hektiske minutter, for drøye fire minutter senere blåste dommeren av for straffe til Åsane, etter at målscorer Soltvedt ble felt i bakken av motstandernes Sondre Johansen.

Herrem var mannen til å ta straffesparket, og han sørget for å utlikne til 2-2 for Åsane, med et straffespark sikkert som banken. Etter hvordan kampen utspilte seg, var stillingen 2-2 veldig beskrivende. Det neste kvarteret overtok Mjøndalen kampen og så svært farlige ut. Mot siste spilleminutt kom en dobbeltsjanse signert Hagos og Nesse Stephensen, og det var tendenser til at Åsane prøvde seg. Likevel sto stillingen seg 2-2 til slutt – et fair resultat for begge lag.

Kampfakta

  • Disse startet: Eirik Østgaard – Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Sindre Austevoll, Fredrik Heggland – Joachim Soltvedt, Stian Nygard, Jonas Hestetun, Senai Hagos – Kristoffer Nesse Stephensen, Geir André Herrem

  • Bytter: 65. minutt: Austevoll ut, Mads Songve inn. 71. minutt: Hestetun ut, Simen Lassen inn. 76. minutt: Herrem ut, Manzon inn

  • Gule kort: 19. minutt: Hestetun, 70. minutt: Herrem

Annonse fra Obos-ligaen: