G19 slo Fana i seriepremieren

På tirsdag var det seriestart for juniorlaget vårt, etter et år i 2 divisjon er laget endelig tilbake i 1 divisjon i junioravdelingen. Det er viktig for oss å gi de unge spillerne våre de beste mulighetene for utvikling så derfor er det gledelig at juniorene får kjenne på og ta læring på det høyeste nivået i juniorfotballen i Hordaland.

Tut og kjør

Vi starter kampen med et ønske om å gi Fana initiativet til å styre spillet. Vi ligger lavt, med gode avstander i bredden og i lengde som gjør at Fana etter hvert slår mye langt. Dette takler vi fint defensivt. Men vi blir litt for stresset med ball som gjør at vi slår mye langt i bakrom. Når vi ikke klarer å ta vare på ballen i disse fasene fører til at det blir en del tut og kjør fotball.

«Det er gledelig å se at vi står i mot Fana sine angrep, spesielt boksspillet vårt syns jeg er noe av det bedre jeg har sett av guttene i år. Men vi må bli roligere med ball, tørre å ta på oss press for i større grad hvile med ball i laget,» forteller trener Håvard Øygarden.

Og det er nok en grunn til at trener Øygarden ønsker nettopp dette for 1-0 kommer ved at kort utspill fra keeper Martin Primavera. Andreas Risnes tar med seg ballen fram i banen, kombinerer med kant Daniel Tangen som tar med seg den sentrale midbanespilleren Magnus Skjelvan midt på Fana sin halvdel. Skjelvan tar på seg press og blir felt like utenfor 16meteren. Frispark utenfor motstanders 16meter betyr Daniel Tangen show. Som så mange ganger før tar Tangen til seg ballen, ser hvor keeper står og plasserer ballen utagbart for keeper. 1-0 til stor glede for de tilreisende fra Myrdal.

Bare to minutter etter 1-0 er igjen Risnes og Tangen involvert i Åsane sine farligheter. Etter et enkelt veggspill tar Risnes ballen med seg inn i 16metern og kommer til innlegg. Keeper må gi retur, som spretter opp i handa til en Fana spiller. Straffe til Åsane, straffen ekspederer Mathias Grønner i mål, 2-0 Åsane. Dette er også resultatet til pause.

Krigen på Nestun

Det er ikke det helt store å melde om fra andreomgangen i denne kampen. Det blir en duellkamp og krig om andreballene. Det er Fana som har det meste av ball, slår mye langt og kommer med et godt ettertrykk. De står igjen med mange spillere som gjør at de kommer i gunstige situasjoner for å vinne ball, vi er som i førsteomgang litt stresset med ball og vi gir den ballen litt for lett fra oss. Vi klarer å stå i mot Fana sitt press fram til det 80minutt, da glipper vi markeringen etter et innlegg 2-1 er et faktum. Det kokte både på og utenfor banen i denne perioden, det hjelp heller ikke på stemning at vi får en mann utvist etter 2 gule kort. De siste minuttene blir spilt med 10mann, men vi rir av stormen og vinner 2-1 borte mot Fana.

« Det er ingenting som er bedre enn å vinne fotballkamper. Jeg syns vi står kampen godt, savner nok enda mer spill fra vår side, men slik kampen utvikler seg så gjennomfører vi en god kamp. Dette var en god juniorkamp og det er godt å se at spillerene våre tar nivået som de gjør», sier Håvard Øygarden.