G16-1 videre i NM!

Åsane G16-1 besøkte søndag Bremnes for å kjempe om avansement i NM. Etter en jevn og tøff kamp trakk Åsane til slutt det lengste strået i straffesparkkonkurransen.

Det er ikke bare å reise til Bømlo å plukke med seg avansementet tilbake til Bergens vakreste bydel. Bremnes har i flere år drevet veldig godt utviklingsarbeid, noe som reflekteres med spillere i Eliteserien og flere spillere på Hordalands kretslag. Dette skulle Arild Mørks menn få smake på søndag, da de etter en tøff kamp til slutt kunne juble etter straffesparkkonkurranse.

Bremnes åpnet best

For de oransje var det tydelig at bil- og ferjeturen fortsatt satt plantet i beina da dommeren blåste i gang kampen. De gulkledde bømlingene styrte kampen på hjemmebane og Åsane hadde nok med å forsvare seg de første 15 minuttene. Kampen jevnet seg mer ut etter hvert og en omgang preget av høyt tempo og sjanser begge veier ebbet ut med 0-0 til pause. Et resultat Arild Mørk nok var mer fornøyd med enn sin trenerkollega fra idylliske Bømlo.

Martyrene tar over

Etter pause skulle kampbildet snu. Åsane tok mer og mer over og det var langt fra ufortjent da hårfagre Mathias Grønner iskaldt satte inn 1-0 etter en gjennomløping. Fin scoring av Mathias. Åsane fortsetter å kjøre kampen og Bremnes har mer enn nok med å holde de oransje unna 2-0. Dessverre skjer det som ofte skjer når et lag styrer kampen. Bremnes bryter Åsane sentralt i banen og kontrer inn 1-1. Kampen er igjen vidåpen og til tross for store sjanser begge veier så ender kampen 1-1 ved full tid.

Seier til Martyrene

Det skulle spilles 2*5 minutter ekstraomganger før kampen eventuelt måtte bli avgjort på straffe. Ekstraomgangene ebbet ut med 1-1, til tross for en stor sjanse til Åsanes Marius Storheim. Det hele skulle avgjøres på straffespark. Åsane scoret der på alle sine første 4 straffer, mens Bremnes ble fornektet av et tigersprang av Martin Primavera. Det dekket bordet for unge Mathias Røssland. Han gikk rolig frem og satte straffen iskaldt i nettet og Åsane kun slippe jubelen løs. Det spørs om ikke trener Arild Mørk kunne unne seg en soft-is på ferjen hjem.