-Forsvaret og Østgaard sørger for seieren

Forsvaret og keeper Østgaard skal ha mye av æren for at Åsane dro i land seieren over Florø.

Åsane fikk i år sin første hjemmekamp på fotballens nasjonaldag, og det var duket for vestlandsderby når Florø gjestet Myrdal stadion i dag.

Åsane startet kampen med å ha ballen mye i laget og man kunne se tendenser på suksess oppskriften fra bortekampen mot Ull/kisa på Lørdag. Det ble spilt mange ballen inn i bakrommet på Åsane spiss Geir André Herrem og mot kantspillerene Joakim Hammersland og Joachim Soltvedt. I dag var det derimot ikke helt vellykket da man ikke kom til like store muligheter som mot Ull/kisa fordi Florø klarte å omstille seg å nektet Åsane det bakrommet man trengte for å lykkes.

Kampens første store sjanse kom ikke før det stod 38 minutter på stadionuret. Joachim Soltvedt slår en innoverskrudd corner fra høyre som blir stusset bakover i feltet av Sindre Austevoll. På bakerste stolpe har Åsane sin kaptein, Eirik Wollen Steen kommet seg fri fra sin mann og bredsider ballen i nettet fra seks meter. Det er ikke et klokkeklart treff på ballen, men hva gjør vel det når ballen går inn bak Florø sin keeper og i mål.
Stort mer skjer det ikke i den første omgangen og Åsane går til pause med en 1-0 ledelse.

Florø tar mer over i den andre omgangen

Utover i den andre omgangen så tar Florø mer og mer over spillet og jager fremover for å få en utligning. Dette skaper noen kontringsmuligheter fremover for Åsane, men det tøffe kampprogrammet merkes mer og mer utover i kampen og Åsane spillerene blir mer og mer trøtte etter hvert som klokken går.

Florø er farlig frempå et par ganger, men glimrende forsvarspill fra Åsane demmer opp for alt Florø kommer med i den andre omgangen og gjør at Florø ikke kommer til så mange store sjanser. De har derimot nok av halvsjanser som det kunne blitt noe mer ut av hadde det ikke vært for Åsane forsvaret sin heroiske innsats.

-Disse kampene er ekstra gøy å vinne

-Det var en tøff kamp, men det er jo disse kampene som er ekstra gøy å sitte igjen med tre poeng og vinne. Det er de kampene som krever litt ekstra av deg og der ikke alt går på skinner.

-Jeg er meget imponert over den backfireren og keeperen vi har i dag.

— Mons Ivar Mjelde
Florø får litt mer initiativ utover i kampen fordi de jakter en utligning og må angripe, mens vi tenker at vi skal forsvare den ledelsen vi har. Så det er to ulike utgangspunkt.
Florø utfordrer oss skikkelig og jeg er meget imponert over den backfireren og keeperen vi har i dag. I forhold til det å stå imot en mot en og rydde unna i duellspillet, og det at vi holder nullen i denne kampen. De viser den offerviljen som Wollen Steen går i bresjen for når han blokkerer et skudd, så tenker jeg at vi fortjener det.
Når vi har en sånn vanvittig innsats og vilje som ligger i bunn, så blir du ofte belønnet. Som trener er det utrolig deilig å se den offervilje og se det hardt arbeidene laget, så får man heller leve med at ikke alt funker helt så godt som vi hadde håpet på.
Jeg tror kampprogrammet er såpass hardt og jevnt at vi vil svinge litt på hvor mye energi vi har og ikke, sier en fornøyd Mons Ivar Mjelde etter kampen.