1. plass på Nasjonalt Elitetiltak G15

Et samarbeidslag mellom Åsane og Fyllingsdalen vant nasjonalt elitetiltak i G15-klassen på Nymark.

Foto: Jonny Kleppestø

Åsane har igjen deltatt på det nasjonale elitetiltaket, i regi av NTF. I samarbeid med FK Fyllingsdalen sikret guttene 1. plass i det nasjonale elitetiltaket etter gode prestasjoner mot god motstand. Åsane-guttene, som til vanlig spiller på G16-laget, fikk gode muligheter til å teste seg opp mot et nasjonalt elitenivå.

Sandnes Ulf var motstander i første kamp lørdag morgen. Etter å ha sluppet inn et tidlig mål, klarte våre gutter å snu kampen til 5-1-seier. I andre kamp var guttene mer preget av utålmodighet mot et lavtliggende, direkte Mjøndalen-lag som scoret på de sjansene de fikk i 3-2-tapet. Etter en god første kamp var vårt lag klart for A-sluttspill på målforskjell.

Søndag formiddag var KFUM første motstander. Det var en jevnspilt kamp mellom to tålmodige og ballbesittende lag. Her sto lagene og knivet mot hverandre en stund uten at noen klarte å trekke det lengste strået.

Etter 1-1 og poengdeling, ble det klart at kampen mot Brann ble den avgjørende kampen for å kunne sikre seg 1. plassen i elitetiltaket.

Etter en og en halv times pause var guttene klare for å møte Brann i det som viste seg å bli en svært underholdende kamp. Guttene tok kontroll fra start og Brann slet med å spille av det høye presset. Vårt lag kom til mange sjanser, men slet med å få uttelling frem til det var åtte minutter igjen.

Etter et lavt innlegg fra venstre side scoret Åsane-gutten Emil Igelkjøn kampens eneste mål, fortjent etter dominansen guttene viste på Nymark kunstgress.

Fornøyde trenere

G16-trenerne Tom Aasen og Dinogen Uruthiran som fulgte guttene denne helgen var strålende fornøyd med hvordan Åsane-guttene presterte på det høye nivået.

- Vi er opptatt av utviklingen til guttene, og denne helgen viser hvilke steg våre gutter har tatt i løpet av denne sesongen, forteller trenerne.

Vi i Åsane ønsker å takke FK Fyllingsdalen og Roy Wassberg for nok et godt samarbeid. Vi takker også arrangør Brann og de andre deltakende klubbene for et godt gjennomført nasjonalt elitetiltak.

 

Annonse fra Obos-ligaen: