Før kampen: Åsane – Start

Få med deg sesongens siste kamp på Myrdal!

Søndag klokken 13 starter årets siste Åsane-kamp. Det blir en mulighet til å takke av laget som nok et år har berget plassen i 1. divisjon, og til å se Start før sørlandslaget fyker tilbake til eliteserien.

Sportslig er det selvsagt en tøff utfordring som venter, Start har 55 poeng mot Åsanes 30. For bortelaget har den utleide Brann-spissen Steffen Lie Skålevik bøttet inn mål i hele høst, og han blir med sannsynlighet viktig å passe på for Åsane-forsvaret søndag.

Med seier kan Åsane ta igjen Jerv på tabellen og ende sesongen på 12. plass. Start, på sin side, blir nummer to uansett, bak suverene Bodø/Glimt.

I vårens oppgjør mellom lagene fikk Åsane det steintøft, og tapte 0-4 på en av ligaens vanskeligste baner å komme til.

De oransje har bare ett tap på de fire siste kampene, men vi må tilbake til 1. oktober for å finne forrige seier: 1-0-triumfen hjemme mot Elverum, som var svært viktig for å berge plassen.

Start rykket opp sist runde, tross hjemmetap mot nettopp Elverum. Før det hadde laget tre strake seire.

I 1. divisjon ellers er det meste avgjort, men bak Åsane er det spenning om hvilket lag som unngår den siste direkte nedrykksplassen, og får spille kvalifisering i stedet. Det skiller ett poeng mellom Elverum og Fredrikstad, i førstnevntes favør. I tabellens andre ende, er det klart at Sandnes Ulf, Mjøndalen, Ranheim og Ull/Kisa skal spille opprykkskvalifisering.

Møt opp for siste sjanse til å gi din støtte til de oransje i 2017! 

Annonse fra Obos-ligaen: