Endelig seier på bortebane

Åsane slo Ull/kisa 3-2 etter årets beste bortekamp.

Åsane startet kampen mot Ull/kisa i dag med et høyt press og mye vilje i spillet sitt. Allerede etter 20sekunder av kampen var Geir Andre Herrem farlig frempå og satte Ull/kisa keeperen på sin første prøve i kampen.

Åsane spiller mye på Herrem i bakrom i starten av kampen og det fører til at Herrem titt og ofte kommer til halvfarlige skuddforsøk i løpet av den første halvtimen på Jessheim Stadion.

Istedenfor så er det Ull/kisa som tar en noe ufortjente ledelse i det 30 spilleminutt. Langås slår ballen inn i boksen og på bakerste stolpe så kommer Ull/kisa spissen, Nicolay Solberg fri og header ballen inn i mål bak Østgaard i Åsane målet.

Ledelsen skulle derimot ikke stå seg så lenge. Ti minutter seinere så bommer Ull/kisa sin forsvarer spiller på klareringen og header Jonas Hestetun gjennom. Jonas Hestetun får tak i ballen og avslutter knallhardt på halvspretten fra 14 meter og ballen settes kontant ned i hjørnet bak en sjanseløs Ull/kisa keeper.
Dermed går lagene til pause på stillingen 1-1 etter en god første omgangen.

To mål på femten minutter avgjør

Åsane starter den andre omgangen friskt og nok en gang så er Herrem farlig frempå opptil flere ganger, men det vil se ikke helt for Herrem i dag. 

Herrem er arkitekten bak Åsane sitt 2-1 mål. Han slår den avgjørende pasningen gjennom til Joakim Hammersland. Hammersland blir først taklet av en Ull/kisa spiller, men vinner ballen tilbake og er da forbi Ull/kisa keeperen og får en grei jobb med å sette ballen i mål, og sende Åsane i føringen på Jessheim.

Åsane fortsetter å kjøre kampen etter scoringen og Ull/kisa har ikke mye å komme med i denne perioden. Ull/kisa får en stor mulighet men skuddet treffer krysshjørnet og går ut.

Like etterpå får Åsane frispark. Jonas Hestetun slår det inn i feltet og på bakerste stolpe så dukker en umarkert Kristoffer Nesse Stephensen opp og sklir ballen inn i mål og Åsane opp i 3-1 ledelsen.

Ull/kisa starter en sluttspurten, men de starter den for seint. De får en redusering i det 92 minutt til 2-3 og er farlig frempå igjen like etterpå, men da er det ikke mer tid igjen av kampen og Åsane tar en veldig fortjent seier over Ull/kisa på Jessheim.

Dette var faktisk Åsane sin første seier på bortebane siden seieren mot Raufoss i August ifjor. Så seieren var veldig etterlengtet.

Nå håper vi at du tar turen for å se det oransje toget mot Florø på Myrdal 16. Mai klokken 18:00

Kampfakta

  • Disse 11 startet kampen:

  • Eirik Østgaard

  • Mads Songve, Fredrik Heggland, Eirik Wollen Steen, Sondre Bjørnshol

  • Senai Hagos, Kristoffer Nesse Stephensen, Jonas Hestetun, Simen Lassen, Joakim Hammersland

  • Geir André Herrem

  • Bytter: Joachim Soltvedt inn for Senai Hagos i det 68min. Sindre Austevoll inn for Joakim Hammersland i det 76min og Stian Nygard inn for Mads Songve i det 86min

  • Gult kort: Mads Songve i det 32min

Annonse fra Obos-ligaen: