Deilig seier i avslutningen

Åsane snudde kampen, og sikret seieren med nydelige mål.

Åsane – Start 3-2 (0-1)

Åsane ender på 12. plass denne sesongen, etter at de oransje klarte å snu kampen mot tabelltoer Start hjemme på Myrdal søndag ettermiddag.

Under til pause

Kampen startet mye på Åsanes banehalvdel, selv om de oransje gjorde noen forsøk på å komme seg over ved flere anledninger. Etter drøye kvarteret spilt var det mange som jublet blant sørlendingene, da Steffen Lie Skålevik puttet ballen i nettet for Start, men det var klar offside – som dommeren heldigvis blåste av for.

Like over halvtimen spilt felte Ueland Starts Tobias Christensen, i det som kunne se ut som var like utenfor 16-meteren. Dommeren blåste imidlertid straffespark, og motstandernes Simon Larsen blåste ballen til side for Thomas.

Det var start som hadde det meste trykket i første omgang, selv om Åsane kom til et press innimellom. Det manglet likevel fortsatt litt for å gå helt inn, og lagene gikk derfor til garderobene med 0-1.

Knallsterk andre omgang

Åsane fikk en pangstart på andre omgang, og kun seks minutter ut fikk Hagos puttet inn utlikningen. Det var helt tydelig et annet tempo i det oransje laget som kom ut på banen. Og under femten minutter senere var det ikke bare tempoet som snudde – også resultatet ble ordnet til Åsanes favør. Enda et mål fra Hagos, denne gangen en nydelig putt fra ytterkanten av 16-meteren.

I det 83. minutt kom Start til en av færre sjanser i andre omgang, og denne gangen gikk ballen forbi Thomas – som gjorde en strålende kamp. Målet kom etter en retur fra tverrliggeren, og den høye Finnbogasson på Start fikk headet den inn.

Men det stoppet ikke Åsane, som opprettholdt trykket – og var sultne på en seier. På overtid sørget Hammersland for nettopp dette. På hodet! Dermed sikret han ikke bare tre poeng for Åsane, men også at laget endte på 12. plass i OBOS-ligaen 2017.

- Kunne ikke vært bedre

– Dette var en veldig fin avslutning på sesongen, sier trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Han trekker fra at det å vinne den siste kampen er spesielt viktig for å få med seg positiv innstilling inn mot 2018-sesongen.

– Det var ingen hvem som helst vi slo heller – det var Start, som er klare for eliteserien.

Mjelde mener motstanderne ikke ga noe gratis til Åsane.

– Vi gjorde hardt arbeid og var godt organiserte.

Da Start utliknet, var Mjelde litt irritert og begynte å bli redd for at Åsane skulle gi bort kampen og poengene.

– Vi hadde 2-1 lenge og forsvarte oss bra, så kommer den situasjonen der de utlikner. Da tenkte jeg «okei, vi får vel være fornøyde med ett poeng». Men så tok vi fram noen superkrefter, og scorte et fantastisk mål med det siste angrepet.

– Avslutningen på kampen, og ikke minst sesongen, kunne ikke vært bedre, sier han.

Kampfakta

• Disse startet: Borger Thomas – Nikolai Harris, Martin Ueland, Jonas Hestetun, Sondre Bjørshol – Joakim Hammersland, Simen Brekkhus, Simen Lassen, Senai Hagos – Erik Huseklepp, Geir André Herrem

• Bytter: 86. minutt: Hagos ut, Mads Songve inn, 89. minutt: Lassen ut, Stian Nygard inn.

• Gule kort: Martin Ueland, 32. minutt. Geir André Herrem, 90. minutt.