Defensive feil ødela kampen

Åsane tapte 3-1 for Ranheim etter feil defensivt på alle målene.

Åsane hadde ikke tapt på Myrdal på nesten et år før Ranheim i dag kom på besøk. Det var i tillegg duket for debuten til Erik Huseklepp og Nikolai Harris sin første hjemmekamp for Åsane.

Ranheim er et lag Åsane ofte har hatt problemer med. I serien de tre siste årene så har det blitt en uavgjort og fem seire til Ranheim.

Åsane startet kampen bra og Huseklepp kom på noen gode løp langs siden. Det ga uttelling allerede etter syv minutter. Harris slår en vakker pasning til Huseklepp som kommer på løp på høyresiden. Huseklepp kommer aleine gjennom og løper mot dødlinjen før han slår et hardt innlegg langs bakken. På bakerste stolpe dukker Herrem opp som har en enkel jobb med å bredside ballen inn i det tomme målet.

Etter målet tar Ranheim mer og mer over. Åsane detter litt nedpå og blir litt for baktunge og det slurves litt defensivt.
Ranheim utligner i det 28 min etter en corner hvor Ranheim´s Riksvold får stå helt alene på første stolpe og heade ballen enkelt i mål.

Etter 33 minutter kommer Ranheim fremover på høyresiden og slår ballen inn i boksen. Der prøver Sindre Austevoll og klarere, men ender opp med å sende Ranheim opp i 2-1 ledelse istedenfor. Som er resultatet når lagene går til pause.

Den andre omgangen er forholdsvis jevn, men nok en gang så kommer Ranheim altfor enkelt igjennom etter 57 minutter. Ranheim´s Lillebo kommer seg aleine igjennom etter svakt forsvarsspill og setter ballen i mål fra vel ti meter.

Barnesykdommene

-Jeg trodde vi hadde komet over barnesykdommene fra tidligere i år, men dessverre så gjør vi noen av de i dag igjen. Det første målet kommer nok en gang på at vi er for dårlig på defensiv dødball, et selvmål på det andre og på det tredje målet er vi rett og slett for dårlig. Ranheim er et av de beste lagene vi har møtt i år, og når vi gjør slike feil så blir vi straffet knallhardt av et så godt lag, sier Mons Ivar Mjelde.

Mkrtchyan debuterte

Den 18 år gamle unggutten David Mkrtchyan fikk sin debut i dag når han kom inn for Herrem i det 83 minuttet og fikk sine første minutter i OBOS-Ligaen.
Mkrtchyan har gått gradene i Åsane og det var gledelig at han endelig fikk sine første minutter på banen.

-David er en meget spennende spiller som virkelig fortjente og få debuten sin i dag. Han har vært god på trening i det siste og har vist seg frem der, noe som gjorde at vi følte at det var på tide at han fikk sin debut, sier Mons Ivar Mjelde.