Bli kjent med: Jonas Hestetun

Jonas Hestetun er en av ferskingene på det oransje toget etter at han kom fra Fana i vinter.

Årdølingen Jonas Hestetun er et av de nyeste tilskuddene på det oransje toget, etter overgangen fra Fana I vinter. Han spiller sentralt på midtbanen og hadde et imponerende målsnitt fra perioden i Fana med 50 mål på 100kamper i 2. Divisjon.

Vi tok en prat med Jonas for å bli litt bedre kjent med han.

Fysioterapeut ved siden av fotballen

-Jeg er en beskjeden 23 åring fra en liten plass i Sogn og Fjordane som heter Årdalstangen. Der bodde jeg til jeg var ferdig med videregående skole.

Da flyttet jeg til Bergen for å studere fysioterapi og begynte å spille fotball i Fana.
Nå jobber jeg som fysioterapeut I en 75% stilling hos fysioterapisenteret Trigo utenom fotball spillingen i Åsane, sier Jonas Hestetun

-Jeg kommer fra en veldig fotball interessert familie. Min far er veldig interessert i fotball og har fulgt meg opp gjennom hele barndommen som trener og som forelder.
I Årdal så er det et ganske lite miljø og ikke så mange spillere å velge mellom. Det gjorde at jeg fikk spille senior fotball for Årdal i 3 divisjon allerede som 15-16 åring.
Det vokste jeg veldig på i de tre sesongene før jeg flyttet til Bergen.
Når jeg spilte i Årdal så hadde jeg en trener som het Nils Tore Krosshaug som har betydd mye for meg. Nils Tore var den som formet meg fra gutt til mann som fotballspiller. Det var ingen kjære mor der i gården, fortsetter Jonas.

 -Når jeg ikke spiller fotball så jobber jeg eller trener litt generelt. Jeg er kanskje litt for glad i styrketrening som kan være litt både og med tanke på fotballen. Jeg drar nytte av det i noen sammenhenger, men jeg kunne kanskje vært litt lettere. Sånn har jeg alltid vært og det har jo fungert relativt greit så langt, så jeg har nok funnet den gyllne middelvei.
Når jeg ikke trener eller jobber så pleier jeg å være med kjæresten min eller henge litt med vennene mine, sier han.

En liten husmor

Vi er litt nysgjerrig på om du har noen skjulte talenter som gjerne ikke alle vet om Jonas?

-Utenom fotballen så er jeg egentlig utrolig talentløs, så jeg har ikke så mye å komme med her.
Jeg skulle ønske at jeg var flink til å synge og spille musikk, for det er jeg veldig glad i å holde på med. Jeg synger mye selv om jeg ikke kan synge.

-Jeg trives også veldig godt på kjøkkenet og disker opp med noen gode retter innimellom. Så det bor nok en liten husmor i meg. Jeg er spesielt glad i bakst og kan fort diske opp med litt forskjellige bakevarer hjemme.
Så på kjøkkenet hjemme er det jeg som er sjef over matlagingen til min kjæres store begeistring, sier Jonas.

Her har nok lagkameratene noe å se frem til når Jonas har bursdag og må ta med seg kake i garderoben. Der vil han få ilddåpen på sine bake ferdigheter!

Drømmen om Liverpool

-Jeg hadde en drøm når jeg var liten om å spille for Liverpool, men etter hvert som årene går så har jeg begynt å innse at det kan bli vanskelig å få oppfylt den drømmen nå. Årene har løpt litt ifra meg for at den drømmen skal kunne gå i oppfyllelse.

Jeg har jo alltid sett opp til min far og Steven Gerrard så jeg skulle gjerne spilt i Liverpool.

Nå vil jeg spille fotball så lenge det gir meg noe og jeg syns det er gøy med fotballen. Også vil jeg se hvor langt det kan gå. Nå vil jeg vise at jeg behersker dette nivået, siden det er min første sesong i OBOS-ligaen og jeg vil spille meg til fast plass i start elleveren til trener teamet, sier Jonas

Veldig mange fotballspillere har noen litt spesielle ritualer før en kamp. Har du noen spesielle Jonas?

Jeg har egentlig ikke noen spesielle rutiner, men jeg må sove helst ni timer og hvert fall åtte timer før en kamp. Utenom det så liker jeg å slappe av, høre på musikk og drikke masse kaffe før kamp, avslutter Jonas med.

Annonse fra Obos-ligaen: