Bli kjent med: Eirik Wollen Steen

Sist Eirik Wollen Steen var kaptein, var under Norway Cup for ti år siden. Nå er han den nye føreren av det oransje toget, og som «habil orienteringsløper» må vi tro han holder laget på rett kurs.

Wollen Steen er inne i sin femte sesong på Myrdal. Forsvarsspilleren har spilt nesten samtlige kamper de siste sesongene, og har en god del av æren for at Åsane har vært vanskelig å score mot.

Som mange andre startet han med fotball da han var i 5-6-årsalderen.

– Jeg har egentlig aldri hatt noe mål om å bli fotballspiller, det har hele tiden betydd mest det å ha det gøy og vinne fotballkamper sammen med kompiser, forteller han.

Før han kom til Åsane spilte han for Bjarg, klubben han startet å spille fotball i. Nærmest 13 år spilte han for klubben i Fana, og fikk fem sesonger på A-laget deres.

Drømmer om Eliteserie

Det er liten tvil om at Wollen Steen er en lojal spiller. Til tross for at flere lag større lag i høyere divisjoner har vist sin interesse for midtstopperen, har han gjort det ganske klart at han trives i Åsane. Kanskje vil vi se ham 13 år her også?

Et langsiktig mål for meg er å være styrmann i Åsane i Eliteserien.

— Eirik Wollen Steen

– Når folk spør hva som er drømmen min på fotballbanen, er det først og fremst å spille i Eliteserien med Åsane. Selv om det alltid er gøy å være ettertraktet blant andre klubber, og det gir en bekreftelse på at man er god, er det ikke viktig for meg å komme på høyeste nivå for enhver pris. Drømmen er å komme dit sammen med Åsane, sier han.

– Jeg tror også det er mulig, jeg tror vi kan ta det langt. Et langsiktig mål for meg er å være styrmann i Åsane i Eliteserien, og jeg tror vi kan nå det om to til fem år fram i tid!, legger han til.

Den nye kapteinen

Før denne sesongen ble det nemling klart at trener Mons Ivar Mjelde ønsket å ha Fana-gutten som kaptein på laget. Han har ingen erfaring med å bære kapteinsbindet på A-lagsnivå tidligere, så det er et relativt nytt tilskudd på CV’en til 23-åringen.

– Sist jeg var kaptein var på Norway Cup da jeg var 13 år gammel, så det er en ny erfaring. Men jeg tror det skal gå bra, sier han.

Selv tror han det er fordi han er veldig nøye i ting han gjør som er grunnen til at han ble valgt ut.

– Jeg er alltid godt forberedt, og legger ned mye tid, innsats og arbeid. Det er en ære å bli valgt, og viser at både trenere og lagkamerater setter meg høyt, med troen på at jeg kan bære laget.

– Hvordan ønsker du å være som kaptein?

– Det aller viktigste er å se at alle trives i gruppen, og at vi har det bra i Åsane. Dessuten at vi går på banen med et smil om munnen og elsker å vinne. Så kommer det mye etter det: Det å se til at treningene er gode nok, stille krav til både medspillere og trenere, få ut det potensiale jeg vet vi har i gjengen… Være den som går foran, den som ikke gir opp.

Solid heiagjeng

Når kapteinen ikke styrer på den grønne matten, er det annen matte som gjelder. Han studerer økonomi ved NHH, i likhet med flere lagkamerater. Dessuten går mye av tiden til annen trening, samt familie og venner. Og du har kanskje lagt merke til dem – Wollen Steen-familien er alle sammen like lojale tilhengere av Åsane, som det midtstopperen er på banen.

Familien min backer meg, og det er viktig.

— Eirik Wollen Steen

– Familien min utgjør en heiagjeng i vest med mor, tante og innimellom far i spissen. Så har jeg en avdeling øst, som også dekker nord og sør, med søsteren min som tar med kjæreste og venner på kamp. Familien min backer meg, og det er viktig.

En ting 23-åringen måtte slutte med da han startet i Åsane, var å løpe orientering.

– Jeg er faktisk en habil orienteringsløper, men har ikke hatt tid til det de siste årene.

Stor tro på oppsving

Til tross for at det ikke har gått helt Åsanes vei de første kampene, er ikke kapteinen noe bekymret for sesongen.

– Jeg sitter med følelsen av at vi har mye mer å gå på, det har jeg både sett i hver enkelt spiller og laget som et kollektiv, sier han.

De siste sesongene har Åsane hatt en tendens til å gjøre det veldig bra første halvdel av sesongen, for så å falle fra litt utover høsten. Wollen Steen tror det motsatte vil skje i år.

– Jeg har spådd at vi viser litt under pari nå i starten, men at vi stiger ganske mye etter hvert. Jeg spår en oppsving, og at vi blir sakte, men sikkert litt bedre hver kamp.

Han legger ikke skjul på at Åsane har slitt litt på bortebane, men lover å prøve å gjøre noe med det i år.

– Dessuten skal vi fortsette å gjøre det veldig bra på hjemmebane, avslutter han.

Annonse fra Obos-ligaen: