Bittert tap etter sjansesløsing

Til tross for opphenting og Huseklepps to første Åsane-mål, holdt det ikke til poeng.

Åsane – Kongsvinger 2-3 (1-2)

Det var Åsane som hadde kampen i sin hånd de første spilleminuttene, men kampen var bare femten minutter gammel da Kongsvinger først gikk opp i ledelsen. Adem Güven fikk nærmest klar bane foran mål og satte 0-1-målet. Etter dette var det Kongsvinger som stort sett var effektive på banen, til tross for et par Åsane-forsøk.

I 34. minutt økte imidlertid Kongsvinger ledelsen, hvor gjestenes Niklas Castro sendte ballen i en bue over Thomas. Etter dette kviknet Åsane til, med en stor sjanse fra Hagos i 41. minutt. Men bare tre minutter senere, i en ny sjanse for Åsane, fikk Bjørshol straffe. Huseklepp gikk mot straffemerket, og satt ballen kontant i venstre hjørne. Kampen var høyst i live da lagene gikk til pause.

Bittert poengtap

Etter sidebytte gikk det ikke lang tid før både Herrem og Huseklepp fikk hver sin store sjanse. 20 minutter ut i andre omgang gjorde førstnevnte flott forarbeid før han la ballen på gullfat til Huseklepp, som nydelig satt inn 2-2!

Etter utlikningen tydet mye på at Åsane skulle gå ut av kampen med poeng, og flere store sjanser tilsa at de oransje skulle gå av med alle. I 74. minutt leverte Huseklepp et show som i seg selv hadde fortjent tre poeng.

Ti minutter før ordinær tid ble det likevel motstanderne som fikk de tre poengene i sin hule hånd, da angrepet til Kongsvinger fikk alt for store rom – noe de utnyttet til det fulle, og spanjolen Maikel fikk headet inn 2-3.

2-3 sto seg til dommeren blåste av, og selv om Åsane hadde fortjent minst ett poeng, gikk de altså av banen uten noen.

Skuffet trener

Trener Mons Ivar Mjelde er skuffet etter tapet mot Kongsvinger, og mener det er gått litt hakk i platen.

– Vi slipper inn for mange mål. Nå slapp vi inn tre i dag, og det samme i de to foregående kampene. Det er ni mål på tre kamper, og det er for mye, sier han.

– Vi er nødt til å snøre igjen og bli bedre defensivt hvis vi skal vinne fotballkamper, legger han til.

Likevel svartmaler han ikke onsdagens kamp helt.

– Offensivt er jeg fornøyd med veldig mye. Vi skaper mer enn nok sjanser til å kunne vinne denne kampen. Men så brenner vi dem, og slipper samtidig inn for billige mål.

Allerede førstkommende søndag, 20. august, har Åsane mulighet til å revansjere.

– Det er skuffende tap i dag, men vi skal ikke deppe lenge, for det er ny kamp på søndag. Da skal vi ha samme innstilling og guts som vi hadde i dag, for vi spilte mye god fotball. Men vi må være mer gnitne bakover og løse den defensive biten bedre.

Kampfakta

• Disse startet: Borger Thomas – Eirik Wollen Steen, Simen Brekkhus, Fredrik Heggland – Nikolai Harris, Stian Nygard, Kristoffer Nesse Stephensen, Sondre Bjørshol – Senai Hagos, Geir André Herrem, Erik Huseklepp

• Bytter som ble gjort: 79. minutt: Simen Lassen inn for Hagos, 82. minutt: Magnus Bruun-Hanssen inn for Herrem, 87. minutt: Sindre Austevoll inn for Nygard

• Gule kort: Hagos i 71. minutt