Birkeland klar for to nye år

Viljar Birkeland har forlenget Åsane-kontrakten med to nye år, ut 2021-sesongen.

21-åringen er Åsane-gutt. Han begynte i klubben som 12-åring da han kom fra Flaktveit, fortsatte med noen sesonger i akademiet til Brann der han spilte 63 kamper for Brann 2, men returnerte til Myrdal før 2018-sesongen.

Det ble åtte kamper i OBOS-ligaen, pluss én cupkamp og to play off-kamper, i debutsesongen, og så langt i år er det blitt tolv oppgjør i PostNord-ligaen. En skade under foten har gjort at han ikke har vært på banen siden før sommerferien.

Det forhindrer ikke Åsane i år tilby ham ny kontrakt, og trener Morten Røssland er glad klubben er kommet til enighet med høyrebacken.

- Når en ung, lokal og ambisiøs spiller som Viljar blir med videre, er det helt i tråd med Åsane Fotball sin strategi. Vi prioriterer å utvikle våre egne så sant vi ser et potensial til at de kan bli toppspillere, forteller han.

Håper å bidra i opprykkskampen

Birkeland har signert en toårig kontrakt, noe som betyr at han blir med inn på gigantanlegget Arena Nord når det åpner til 2021-sesongen.

- Jeg har veldig troen på det vi gjør i Åsane nå, og har lyst å se hvor gode vi kan bli. Jeg har vært i Åsane siden 12-årsalderen og føler definitivt at dette er min klubb, sier han.

Birkeland berømmer kameratskapet i troppen:

- Vi er en fin gjeng både på og utenfor banen. Vi er gode kamerater, alle sammen, fortsetter han.

Nå håper 21-åringen at skaden, en slags senebetennelse under foten, slipper taket slik at han kan bidra i høstinnspurten i PostNord-ligaen.

- Jeg har vært skadet lenge, men håper å få med meg noen av de viktige kampene mot slutten av sesongen, sier høyrebacken.

Bli med på kamp

Når Åsane møter Bærum på Myrdal lørdag klokken 14.00 sitter Birkeland på tribunen. Der håper vi å se mange andre også.

Det er enkelt å kjøpe billetter ved inngangen. Du kan benytte både kort, kontanter og vipps. 

Våre priser:

Voksne (fra 16 år): 100,-
Barn (6-15 år): 50,-
Barn under seks år gratis
Honnør: 50,-

Benytt inngangen mot sør (kortsiden motsatt av Vestlandshallen).

Det er kiosk øverst på tribunen (mot Vestlandshallen). Her kan publikum benytte kort, kontanter og vipps. Vi selger kaffe, brus, pølser og vafler.

Annonse fra Obos-ligaen: