Åsane skal kvalitetssikre klubben

I disse dager går startskuddet for at Åsane skal bli det NFF kaller en "kvalitetsklubb".

I 2014 startet NFF opp en Kvalitetsklubb, et konsept som skal sørge for at norsk fotball får et kvalitetsløft. Spesielt blir det fokusert på klubbenes verdier, organisasjon, aktivitet og kompetanse. 

Det er tre nivåer i Kvalitetsklubben, og over hundre klubber rundt om i Norge har allerede nådd første nivå. Nå er det Åsanes tur. 

Tone Nesse Aalén

— Vi har mye på plass av de kriteriene som kreves allerede
Tone Nesse Aalén står i spissen som kvalitetsklubbansvarlig, i teamet som skal jobbe for at Åsane blir sertifisert som nettopp dette: Kvalitetsklubb nivå 1.

Hun forteller at sertifiseringen i grove trekk går ut på at klubben blant annet skal lage en plan over hvordan trenerne skal jobbe, hvordan styret skal jobbe, og alt skal skrives ned i sammenheng med hvordan NFF ønsker at klubben skal jobbe.

– Målet med det hele er å stimulere til god klubbutvikling som vil forsterke helheten, sier Aalén.

– Når man skal rekruttere nye spillere er det en plan for hvordan man skal ta de imot, hva slags informasjon foreldre får, dommerne skal gjennom kurs, det samme skal trenere og lagledere, og det er satt opp flere kriterier for det. Samtidig skal styret skal ta lederutdanning. Det blir økt kvalitet i alle ledd, forteller hun. 

Litt nytt, men mye på plass

I snitt tar det vanligvis rundt et år fra man starter opp til sertifiseringen er i havn. Aalén sier de har et ønske om å få det på plass i løpet av høsten. 

– Det er veldig mange flinke folk i klubben, og det gjør prosessen enklere. Vi har mye på plass av de kriteriene som kreves allerede, men det gjelder å få det i de formene NFF ønsker. 

Etter at første nivå er nådd, kan man klatre videre to nivåer, til topps på nivå 3. 

– Vi skal nok evaluere hvordan dette første nivået går før vi eventuelt går videre. Likevel er målet absolutt å nå høyeste nivå, sier kvalitetsklubbansvarlig. 

Er du interessert i å lese mer om konseptet? Se mer på NFF sine sider

Annonse fra Obos-ligaen: