Åsane 2 vant i seriepremieren

Åsane 2 møtte Sandviken i første seriekamp i 4 divisjon. Det endte med 3-1 seier til Åsanes lovende unggutter.

Åsane 2 rykket ifjor ned fra 3.divisjon, til tross for at de kom på 6. plass, som en direkte konsekvens av divisjonsomleggingen. Fra laget i fjor er flere sentrale spillere borte, noe som har gitt rom for nye, lovende unggutter på Åsane 2-laget. Med kun tre 98-modeller (siste års junior) og resten 99-modeller eller yngre, så vil det bli interessant å følge dette laget i årets 4.divisjon og årene som kommer. I første seriekamp var det fjorårets avdelingsvinner Sandviken som stod på motsatt banehalvdel på Myrdal Stadion. Med andre ord en voksen oppgave allerede i premieren.

Avgjort på 5 minutter

Første omgang er en jevn affære med få store målsjanser til det gjenstår 5 minutter. Sander Nordhagen har jobbet jevnt og godt siden han kom til Åsane før 2016-sesongen for å bli skadefri og får omsider sin belønning. Han spilles nydelig gjennom av David Mkrtchyan og setter ballen iskaldt forbi Sandviken-keeperen. To minutter senere skulle Sandviken igjen etterlate seg et stort bakrom, noe som sjeldent er smart når man spiller mot Nordhagen. Igjen blir han spilt fint igjennom, denne gangen av Beltran Mvuka. Han parkerer sin oppasser og setter ballen iskaldt mellom beina til keeper. Like før hvilen øker Åsane 2 til 3-0 ved August Selnes. En nydelig stikker av Andreas Risnes setter Sandviken-forsvaret ut av spill og Selnes skyter via en forsvarsspiller bak en sjanseløs keeper. 3-0 til hvilen og kampen er mer eller mindre punktert.

3 poeng

I andre omgang kommer Sandviken høyere i banen, både med og uten ball. Åsane 2 blir trykket tilbake i store deler av omgangen og lykkes heller ikke med å ta de overgangsrommene som Sandviken etterlater seg. Til tross for et godt trykk så rydder Åsane 2 godt unna i egen boks og Sandviken skaper få store målsjanser. Tidligere Åsane-spiller Erik Forthun reduserer til 3-1 etter timen, men mer spenning blir det ikke og Åsane 2 kan juble for 3 poeng i premieren mot et godt Sandviken-lag, som garantert kommer til å bite godt fra seg i årets 4.divisjon.