Åsane 2 lekte seg til finale i OBOS vinterserie

Åsane 2 møtte Trott i semifinalen i OBOS vinterserie på lørdag. De gikk alt annet enn trått for de oransje, som ikke gav seg før det stod 5-1 på resultattavlen.

Seriespillet nærmer seg med stormskritt for Åsanes nest beste. En av de siste testene på veien var Trott, som lørdag stod på motsatt banehalvdel på Rolland. Trott er ett av lagene som er tippet høyt på tabellen i 4. divisjon, så det var en spennende utfordring som ventet Åsane 2. Premissene var også klare på forhånd: vinneren skal få møte Stord på Varden Amfi lørdag 01/04 til finale i vinterserien. Allerede fra start kunne det virke som det var en mulighet Husøys gutter ikke ville la passere. 

To debuterte fra start

For første gang på lenge kunne Husøy og assistent Sundsbø rå over en tilnærmet skadefri spillerstall. I tillegg skulle Sondre Bjørshoel og David Mkrtchyan fra a-stallen få en omgang med kamptrening. Det bød på flere luksusproblemer, men han valgte følgende elleve fra start i kampen: Mikael Hansen - Sondre Bjørshoel, Sander Bjørndal (k), Lars Hauge, Andreas Risnes - August Selnes, Håvard Mikkelsen, Sahr Bonga, Beltran Mvuka - Sander Nordhagen, David Mkrtchyan. Gledelig at 01-modellen Andreas Risnes debuterte fra start for Åsane 2, noe han løste veldig godt. I tillegg har tidligere Tertnes-spiller Sander Nordhagen profesjonelt bygget seg opp over tid, for å få bukt med sin skadeproblematikk. Hurtigtoget debuterte også fra start, og viste prov på at han kan bli spennende å følge fremover. 

Jevn start, men solid ledelse til pause

Første omgang begynte med relativt rolig, men det ble skapt noen småfarligheter begge veier som kunne resultert i scoring. Etter 20 spilte satt min likevel igjen med en følelse av at 0-0 var et greit resultat. Etter dette skulle det derimot bli mer og mer oransje dominans. Beltran Mvuka er et velkjent navn for de fleste høyrebacker i lokalfotballen, med sine ålete vendinger og blendende ballferdigheter. En allerede svimmel Trott-back ble nok en gang passert av "Belly", som igjen fant David Mkrtchyan i boksen. Han satte ballen kontant i lengste hjørne. Et fint angrep og godt satt av David. 

Det skulle komme to scoringer til før dommeren blåste av til pause. Trott hadde tidligere fått noen advarsler om tempoet til Sander Nordhagen. Faresignalene hadde ikke satt sine spor, da Nordhagen plutselig fikk en hel banehalvdel å løpe på. Foreløpig er det ingen i Åsane som har klart å følge Nordhagen når han setter på turboen og det var heller ikke Trottspillerne i nærheten av. Han rundet elegant keeper og satte kontrollert inn 2-0. Et fint øyeblikk for Nordhagen, som har jobbet hardt og målrettet for å komme tilbake på banen.

Den siste scoringen var også av det vakre slaget, da August Selnes drog seg elegant inn fra sin høyreside og hamret inn 3-0 med det han selv karakteriserer som "Ronaldo-duppen". Et fornøyd publikum, som blant annet inneholdt A-lagstrener Mons Ivar Mjelde, kunne konstatere at Åsane ledet 3-0 til pause og hadde full kontroll. 

Åpen og artig andreomgang

Til starten av andre omgang ble det allerede gjort en del bytter på Åsane 2. Det preget starten av omgang, noe som førte til at Trott kom mer med i spillet. Til tross for dette var det Åsane 2 som scoret først. En godt slått corner ble ekspedert i mål av Marcus Røssland. Hans første scoring i år, noe feiringen gjenspeilte, da han sprintet bort til benken for å feire med de. Etter dette fikk Trott en redusering på straffespark, som gjorde at det var 4-1 på Rolland da det gjenstod en halvtime.

Husøys gjorde enda en del bytter, og når de fikk satt seg, så tok Åsane fullstendig over igjen. Blant annet var nysignerte a-lagsspiller Olve Opsvik(bildet) kommet inn for litt kamptrening etter litt skadetrøbbel siste perioden. Han skrudde opp tempoet i kampen igjen, noe som førte til en sjansebonanza de siste 20 minuttene. Vaksdals store sønn, Jonas Eide Vågen, fikk muligheten fra 20 meter og hamret ballen kontant i krysset. Det ble med den ene scoringen, tross store sjanser, og Åsane 2 kunne juble for seier og finale i OBOS vinterserie kommende lørdag. Vi kommer tilbake med tidspunkt, slik at flest mulig kan komme å heie frem våre lovende unggutter. 

Annonse fra Obos-ligaen: